Ak Parti Düzce İl Teşkilatı tarafından Anıtpark Meydanı'nda iftar programı düzenlendi. İftar programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül başta olmak üzere, Milletvekilleri, İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Belediye Başkanları, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş da katıldı.


Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat hikayesinin anlatıldığı slayt ile başlayan programda, Kur'an-ı Kerim okundu ve ardından ezan ile birlikte oruçlar açıldı.

 

 


KÖŞK'E ÇIKACAK OLAN MİLLETTİR


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin konuştu.


Gül, "Bugün statükonun adayı vardır, millet seçsin ama yönetmesin diyen elitlerin, seçkinlerin adayı vardır, bir de milletin adayı vardır, bir de milletin adamı vardır. Tıpkı Menderes gibi, tıpkı Özal gibi, tıpkı rahmetli Erbakan gibi, milletin adamı, milletin evladı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta sandıktan inşallah çıkacak ve Cumhurbaşkanı olacaktır. Köşk'e çıkacak olan millettir, Köşk'e çıkacak olan 7 yaşındaki yavrumuzun bileziğidir, 70 yaşındaki amcamızın duasıdır, bu milletin hüznüdür, bu milletin kendi milli manevi değerleridir" ifadesini kullandı.


Recep Tayyip Erdoğan için kimilerinin "Muhtar bile olamaz" dediğini hatırlatan Gül, "Muhtar bile olamaz dedikleri gün bu aziz millet dedi ki ben onu Cumhurbaşkanı yapacağım. O günden bunun kararını vermiştik" dedi. Artık devletin değil, milletin dediği bir seçim olacağını belirten Gül, şunları söyledi:

 

 


HAZIMSIZLAR 10 AĞUSTOS’TA TOKATI YİYECEK


"Halk seçiyorsa, yetkiyi ve meşruiyeti halktan alan bir Cumhurbaşkanı, anayasadaki bütün yetkilerini kullanarak devletin kendi kurumları arasındaki uyumu, birlik ve beraberliği en güzel şekilde inşa edecektir. Bu uyumu sağlayacaktır. Şimdi başvurmuşlar YSK'ya 'Başbakan istifa etsin'. Yasada böyle bir şart yok ama bunların Tayyip Erdoğan hazımsızlığı, 10 Ağustos'ta milletin de tokadıyla, gerekli dersiyle artık sonuçlanmış olacak."


Gül, konuşmasının sonunda, Arif Nihat Asya'nın "Dua" adlı şiirini okudu.


Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ise, şu anda serin bir temmuz akşamında olduğumuzu, fakat bulunduğumuz coğrafyada ise havanın çok sıcak olduğunu, her gün bombaların altında binlerce kişinin öldüğünü ve bir lokma ekmeğe muhtaç oldukları belirterek Ortadoğu'da yaşanan olaylara dikkat çekti.


ALNI SECDELİ VE İNANÇLI ADAYA DESTEK VERECEĞİZ


İftar Programının açılış konuşmasını yapan il başkanı Metin Kaşıkoğlu ise yaptığı konuşmada muhalefetin her iki adayına göndermelerde bulundu.


Kaşıkoğlu, '' 10 Ağustos'ta halk Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanını seçecektir. Biz ak parti ailesi olarak ülkemizin süregelen ve devam etmesini arzu ettiğimiz istikrar ve güven ortamına katkı sağlayacak adayı destekleyeceğiz. Her alanda büyük devrimleri hayata geçiren,tüm engellemelere rağmen yılmadan ülkesi ve milleti için çalışan,ezilenlerin gür sesi olan,mazlumların her daim yılmaz savunuculuğunu yapan,bebek katillerine ONE MİNUTE diyen,diktatör ve darbecilere sessiz kalmayan,analarımızın gözyaşının dinmesi için risk alan,hastane kapılarında can vermeye son veren,başörtüsüne özgürlük sağlayan,çeteleri alaşağı eden,TC pasaportuna değer kazandıran,daha dün dilenirken ülkemizi hasta yatağından ayağa kaldıran,anaların duasında olan,üzüldüğünde gözleri yaşarabilen,alnı secdeli ve inançlı adaya destek vereceğiz. Bizlerin, diktatör ve darbecilere ses çıkarmayan, temeli olmayan çatı adaya ve bölgesel ve etnik ırkçılık yapan adaya destek olmamız söz konusu olamaz.Biz lafa değil icraatlara bakacağız. İnanıyor ve biliyorum ki, parti ayrımı olmaksızın Düzce halkımız 10 Ağustos'ta ezici bir üstünlükle; Bizim adayımız, Bizim Cumhurbaşkanımız, Halkın adamı, Recep Tayyip Erdoğan Diyecektir'' diye konuştu.

Programda konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise; Ramazan ayının önemine dikkat çekti…


Keleş, " Başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek ramazan ayını idrak ediyoruz. Bu ayda Kuran-ı Kerim indirilmeye başlanmıştır. Bu ayda kadir gecesi bulunmaktadır. Bu ayda cehennem kapıları kapatılır cennet kapıları açılır. Şeytanlar zincire vurulur. Bu ay rahmet, merhamet, sabır , anlayış ve paylaşma ayıdır. Ülkemize, milletimize tüm islam alemine ve inananlara mübarek ramazan ayının hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Düzce Belediyesi olarak Ramazan ayının kutsiyetine ve manevi havasına zarar vermeden geçmişte yaşanan ramazanlara bizleri götüren bir çok program ve faaliyet gerçekleştiriyoruz. Binlerce kişiye Düzce Belediyesi iftar çadırında iftar dağıtıyoruz. Binlerce kişiye yardım paketleri dağıtıyoruz. Ramazan sokağı ve çarşısı, ramazan eğlence programları, sohbet programları ve canlı yayınlar düzenliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimle bir kez daha ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum ve kadir gecesine ve bayram günlerine ulaşabilmeyi niyaz ediyorum." dedi.

 

 


Konuşmalarının ardından Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleşve Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Gül'e tablo hediye etti.

 

 

Haber;S.Kaşkır