Saadet Partisi İl binasından gerçekleştirilen Ekim Ayı Divan Toplantısında konuşan İl Başkanı Birkan Mertol, Hakkari’de yaşanan arızalı mühimmatın patlaması olayında yaralanan askerlerimize şifa, şehitlerimize rahmet ve sevenlerine sabır dileyerek sözlerine başladı.


Açılışın ardından yaşanan son gelişmeler hakkında konuşan Başkan Mertol, Sayıştay tarafından gerçekleştirilen denetimleri ele aldı. Birçok ilde eksiklerin ve hatalı uygulamaların olduğunu söyleyen Mertol, Düzce Belediyesi için çıkartılan raporu da incelediklerini söyledi.

Sayıştay raporlarına değindi

Sayıştay tarafından gerçekleştirilen denetlemeler sonrası belediyelerde ortaya çıkan raporları gündemine alan Mertol konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Birçok belediyede, Sayıştay tarafından yapılan denetlemelerde, eksik kayıtlar, yanlış kayıtlar, belediye mülklerinin ihalesiz bir şekilde birilerine peşkeş çekilmesi, değerini altında kiralanması, ihalesiz yapılan alımlar, yapılan işler gibi birçok olay var. Bazı illerle ilgili de televizyon kanallarında bu olayları izlediniz”

“Raporları inceliyoruz”

Düzce Belediyesi için çıkartılmış olan rapor üzerinde incelemelerde bulunduklarını dile getiren Mertol şu şekilde konuştu:
“Tabi ki Düzce Belediye’sinin Sayıştay raporlarını biz inceliyoruz. Daha önce de kabaca tabir ettiğimiz şekilde yapılan inşaatlarda daire sayısı kadar park yapılma mecburiyeti var. Bu bir kanunla bertaraf edilmiş, belediyeye garaj parası veriyorsunuz. Bu garaj parasının hesabı da ayrı bir hesaptır. Belediye Başkanı olarak bu hesaba da etki etmek durumunda değilsiniz.
 
Sayıştay’ın Düzce Raporunda da 18 Milyon TL bir tutarın o hesapta olmadığı, farklı yerlerde kullanıldığını biz dile getirmiştik. Akabinde bir Belediye Başkan Yardımcısı çıkıp, ‘Ya bu ne olacak. Başka bir yere gitmedi, belediye içinde kullanıldı’ şeklinde açıklamada bulunmuştu. Bu raporların çıkartılması ve halkımızla paylaşılması ardından çıkan sonuçlardan dolayı Sayıştay başkan yardımcısı görevden alındı”
 
Daha önce de borç batağındaki belediyeleri devralarak iyi noktalara taşıdıklarını dile Mertol, bunun Saadet Partisi için bir kader olabileceğini söyleyerek yaklaşan yerel seçimlerde Düzce Belediyesini yeniden alabileceklerine inandığını söyleyerek sözlerini tamamladı.