AK Parti İl Başkanlığının Ramazan Bayramının ikinci gününde MHP İl Başkanlığı’na gerçekleştirdiği ziyarette CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü geniş yer tuttu. Her iki partinin il başkanları Düzce’den geçişi başlayan Adalet kortejine yönelik halkın eylem ve söylemlerden kaçınması adına sık sık uyarıda bulundu.

“Birlik ve beraberliğin daha üst seviyede olması gerektiğini düşünüyoruz”
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin Düzce’de huzurlu bir siyaset ortamının sağlanması için gayret gösterdiklerini belirtti.

“Düzceli hemşerilerimizin yardımcı olacaklarını biliyoruz”
Kılıçdaroğlu’nun Düzce’den huzurlu bir şekilde geçmesi için parti olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirten Keskin şöyle konuştu:

“Önemli süreçlerden geçiyoruz. Aynı zamanda biliyorsunuz ilçemizden ve ilimizden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir yürüyüş yapıyor. Bu anlamda bu yürüyüş sırasında hayırlısıyla bu bölgeden geçmesi için sizler de büyük gayret gösteriyorsunuz. Biz de he halkımızla hem hemşerilerimizle hem partililerimizle buradan huzurlu bir şekilde geçmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Düzceli hemşerilerimizden de misafirimize huzurlu bir şekilde geçmesi için yardımcı olacaklarını biliyoruz.”

“Tasvip etmiyoruz ama müdahil olmayacağız”
MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz ise Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşünü tasvip etmediğini kaydederek herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasını istemediklerini aktardı.

Yılmaz, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü tabi kendi tercihidir bir tasvip etmiyoruz. Sayın Genel Başkanımız da bu konu da fikrini beyan etti. Memleketin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bugünlerde bu kadar provokasyona, bir kıvılcıma meydan verecek bu yürüyüşü, her ne kadar tasvip etmiyor olsak da kendisinin sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde ilimiz üzerinden gitmesi için partililer olarak müdahalemiz olmayacak.  Kendisine yürüyüş yaptığı için saygı duyuyoruz ama biz kesinlikle desteklemiyoruz. Provoke edene de MHP’li bile olsa gereken neyse yapılacaktır. Kesinlikle müdahil olmayacağız. İnşallah hayırlısıyla ilimizden bir sıkıntı olmadan tamamlar. Kendilerine sağlık sıhhat diliyorum.” diye konuştu.

Haber: Ö. YILMAZ