24.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Düzce CHP İl Örgütünü ziyaret etti. Partililer ve milletvekili adaylarıyla buluşan Güneş, Öncü RTV’ye özel açıklamalar yaptı. Güneş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu değil de neden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiğini ifade etti.
BİR GENEL BAŞKANIN YAPTIĞI ERDOĞAN’IN YAPMADIĞI NE VAR?
Güneş,“Başbakan vekil. Ben meclis konuşmalarımda ona başvekil diyordum. Onu vekâleten bıraktı. Partinin lideri gibi davranıyor. Recep Tayyip Erdoğan zaten partinin kurucu lideri ve hep lideri olarak davrandı. Hala da lideri olarak davranıyor. Anayasada onun bağımsız davranması gerektiği ifade edilirken ona uygun davranmıyor. Miting yapıyor, tek yapmadığı şey AKP’nin amblemlerini kullanmamasıdır. Onun dışında her şey bir parti lideri gibi devam ediyor. Partisine oy getirdiğini düşünüyor ama bence artık oy götürüyor. Her şeye o karar veriyor. Zaman zaman Bakanlar Kuruluna başkanlık yapıyor. Her konuda kendisine geliniyor. Milletvekilliği listesini o yapıyor. Bir genel başkanın yaptığı Erdoğan’ın yapmadığı ne var? Her şeyi o yapıyorsa müsaade edin de onu kabahatli bulalım.”diye konuştu.
Kendilerinin 1-2 yıl gibi bir süre için şikayetçi olmadığının altını çizerek açıklamalarını sürdüren Güneş, Türkiye’nin 2002 yılından bugüne yanlış yönetilmesinin baş aktörünün Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirtti.
ERDOĞAN 1 KASIM’DA YARGILANACAK
1 Kasım seçimlerinin 7 Haziran seçimleri gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güvenoyu almadığı seçimler olacağı düşüncesini paylaşan Güneş, bu konuda şunları söyledi: “ Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce ortaya çıkan 17-25 Aralık olaylarına iktidar partisi evet haklısınız dedi. Mahkemeye gitmelerini mecliste yüce divanda engellediler. O zaman suçunu itiraf etmiş bir Cumhurbaşkanıyla karşı karşıyayız demektir. 17-25 Aralık’ın muhatabı bizzat Cumhurbaşkanının kendisidir. Bu seçimler bir halk oylamasıyla yine Erdoğan’ın millet tarafından yargılanması olacaktır. Sandık milletin yargıladığı yerdir.”

haber;Y.SEVER