Destek çığ gibi büyüdü 
Ankara-İstanbul arasında Yüksek Hızlı Tren hattı kurulacağının gündeme gelmesi ile birlikte Düzce'den geçmesi için başlayan girişimler, son dönemde daha hız kazandı. Düzce Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar'ın Japon bilim insanlarından da görüş alarak hazırladığı raporlar ışığında hızlı tren güzergahına Düzce'nin alınması konusunda dört koldan süren seferberlik, imza kampanyası ile ivme kazandı. Hızlı tren üzerine 5 yıldır çalışmalar yürüten Şamandar'ın sosyal medya hesabı üzerinden başlattığı "Yüksek Hızlı Tren Düzce'den Geçsin" İmza Kampanyası'na destek çığ gibi büyüdü.



 

Kent Konseyi Kadın Meclisi 31 Aralık'ta kampanyayı başlattı
Başkanlığını Hanife Gür'ün yaptığı Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi de imza kampanyasının sosyal medya ile sınırlı kalmaması için kolları sıvadı. İlk olarak Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu'nda gündeme alınan şehrin en fazla insan sirkülasyonu olan noktalarında imza kampanyası stantı kurulması talebi ardından Düzce Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu'na taşındı. 9 yürütme kurulunun oy birliği ile çıkan kararda Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin imza kampanyasına olur verildi. Böylelikle 31 Aralık Pazartesi günü alışveriş merkezinde Kadın Meclisi Başkanı Hanife Gür standın başına geçerek, imza kampanyasının startını verdi. Kent Konseyi Başkanı Av. Arb. Ali Dilber de imza atarak kampanyaya destek verdi.

"Kampanyamıza çok büyük destek var"
Yeni yılın ilk günlerinde de devam eden kampanya hakkında Öncü Haber'e değerlendirmelerde bulunan Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hanife Gür, "Kampanyamıza 31 Aralık tarihinde başladık ve halen devam ediyoruz. Alışveriş merkezi içerisinde halkın en yoğun olduğu saatler olan 14:00 ila 18:00 arasında imza topluyoruz. Kampanyamıza çok büyük destek var." dedi.




 

"Bu tren kaçmasın istiyoruz"
Sosyal medya üzerinden başlatılan imza kampanyasına destek vermek amacıyla bu etkinliği düzenlendiklerini anımsatan Gür, "Bu tren kaçmasın istiyoruz. Uzmanlar, bilim insanları dosya hazırlamış ve Ankara'ya sunmuş. Biz de Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak destek vermek için yürütme kurulundan olur alarak kampanyamıza devam ediyor. Şuanda yaklaşık 40 bin imzaya ulaştık, hedefimiz 100 bin imza... Düzce'mize bir faydamız dokunuyorsa ne mutlu bize. Memleketimize faydalı olacak her işte varız." şeklinde konuştu.

Başkan Özlü'den hızlı tren yorumu
Öte yandan sosyal medya ve stant kurularak başlatılan imza kampanyaları devam ederken, hızlı tren konusunda Düzce Postası'na açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Ankara-İstanbul güzergahında kurulması planlanan Yüksek Hızlı Tren hattının Düzce’den geçmesine yönelik olarak imza kampanyası başlatılmasının doğru bir hareket olmadığını söyledi.





 

Konuyu üç yıl önce Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü ve teknik olarak sıkıntı olduğu yönünde kendisine bilgi verildiğini anlatan Belediye Başkanı Faruk Özlü, bugünlerde tekrar Düzce gündemine gelince 2 hafta önce de Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları ile görüştüğünü ifade etti.





 


Bakanlığın konuyu çok iyi bildiğini ve uzmanların teknik ve mali yönden olabilirliği üzerinde çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Özlü, "Konu işin ehlinin elinde. Şu anda başka bir güzergah olsun diye aktif bir çalışma da yok. Sanki tren kaçıyormuş gibi bu konuyu bu kadar köpürtmek, imza toplamak doğru bir hareket tarzı değil. Düzce’de hiçbirimiz hızlı tren uzmanı değiliz. Bırakalım uzmanlar çalışsın. Bakanlık uzmanları en doğru kararı verecektir. İşin uzmanlarına güvenin." dedi.