Düzce Üniversitesi (DÜ) tarafından düzenlenen "Genç Liderlerin Rolü ve 21. Yüzyıl Siyasetine Giden yol" konulu konferansta konuşan Gürcistan Diaspora (azınlık) Bakanı Gela Dumbadze, gençlere önemli mesajlar verdi. "Sevgide zengin olun" diyen bakan Dumbatze, lider olmanın ve siyasetçi olmanın da ilkeleri hakkında bilgiler verdi.

"Bir lider bir siyasetçi hayatı doğru okumasını öğrenmelidir" diyen Gürcistan Bakanı sözlerine şöyle devam etti:" İnsanın hayatı bir yansımadır.Bir aynadır. Kızgın ve öfkeli olursanız o hayat size o şekilde döner, o şekilde bakar.Öfkeliyseniz öfkeli, kızgınsanız kızgın olarak döner hayat size. Sevgiyle bakarsanız sevgiyle yaşarsanız hayat size o şekilde döner. Siz sevgide zengin olun"

"Hayatınız boyunca herkesi dinleyin herkesten ders alın sonra da kendinizi dinleyin öyle karar verin "diyen Gürcü Bakan gençlere de hitap etti. Dumbatze,"Hem sivil hem dini kanunlara, kurallara  saygı gösterin " dedi. Türkiye Cumhruyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çok prensipli bir lider olduğunu vurgulayan Bakan Dumbatze :"Bütün bunları kendi vatanını korumak için yaptı. Zamanın da kıymetini bilin" dedi:Türkiye'de ikamet eden Gürcüleri de şerefli ve dürüst vatandaşlar olarak ifade eden Bakan :"Biz kapıkomşumuz Türkiye'den çok şey öğrenebiliriz. Dünyada benim sevdiğim 5 liderden, beş siyasetçiden biri de Mustafa Kemal Atatürk'tür.Birbirimizin kültürünü paylaşmalıyız. Birbirimize saygı göstermeliyiz.Gençler arası diyalogu desteklemeliyiz.Biz her zaman dostlarımızı ve birbirimizi düşünmeliyiz." dedi.  

Gürcüce konuşan bakanın konuşmaları Fen edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Nanuli Katcharava tarafından tercüme edildi.

Program dahilinde konuk bakan tarafından Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç ve Öğretim görevlisi Ali Ertugrul'a Gürcistan'dan getirdiği plaket ve hediyeleri takdim etti.

Daha sonra DÜ Rektörü Prof. Dr. Sivrikaya Şerifoğlu da konuk bakana ebru tablo hediye etti.

Gürcistan Diaspora Devlet Bakanı Gela Dumbatze'nin Düzce Üniversitesi'nde verdiği konferansı  Düzce Gürcü Kültür Derneği Başkanı Aydın Kubilay ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra dernek üyelerinden bir kısmı ile öğrenci ve öğretim üyeleri de takip etti.   Konferansa resmi kurumlardan herhangi bir yetkilinin ve bürokratın bulunmayışı dikkatlerden kaçmadı. 

   



Haber;E.TAYHAN