Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin sözlerine seçim süreci ve atmosferine ilişkin düşüncelerini aktararak başladı. 81 ili iki kez gezdiğini ifade eden Tekin, gördüklerini şöyle anlattı. “Kritik bir seçim sürecine girdik. Türkiye çok seçimler yaşadı ama şuna emin olmanızı istiyorum ki ilk kez toplumun nefret duygusunun bu kadar yüksek olduğunu gördüm.”


CHP’nin seçim vaatlerinde oy veren veya vermeyen kişilerin bir kaygısı bulunmadığını söyleyen Tekin, kaygısı olan kesimi açıkladı. “Toplumun CHP’nin kamuoyuna sunmuş olduğu projelerden en ufak kaygısı yok. Kaygısı olan sadece ve sadece hükümdarlığını kaybedecek olan bir iktidarın yalanının ötesinde hiçbir şeyi yok.” CHP’nin tarihinde bulunmayan fakat iktidarda bulunan iki özelliği Tekin, partililere durumu şöyle izah etti. “CHP’ye tarihi boyunca Allah iki şeyi nasip etmedi. Birincisi yalan ikincisi talan ama en kutsal değerlerimizi kullanarak profesyonelce yalancılığı ve talancılığı da Allah bunlara nasip etmiştir.” Tekin, vaatlerini eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu sert tepki gösterdi. “Davutoğlu projelerimizi iki noktaya dayandırdı. Birincisi ‘Parayı nereden bulacaksınız?’ ikincisi ‘İmam hatipleri kapatacaklar?’ diyor. Bir Başbakan olarak utanmıyor musunuz? Olmayan birşeyi olmuş gibi topluma yansıtmak bırakın Başbakan’ı bir insana yakışmıyor.”

17-25 Aralık’ın faturasının işçiye, emekliye, köylüye ve vatandaşa faturasının 84 Milyar Euro olduğunu söyleyen Tekin, 4 eski bakan için hükümete ‘Madem suçsuzdular, hangi vicdanla bu 4 tane pırlantayı saha dışı ettiniz?’ dedi.
Tekin seçim vaatlerinin kaynağını vatandaşlara açıkladı.

Tekin, “Vatandaştan 100 liralık bütçenizin 3 lirasını 30 milyonluk vatandaşa vereceksiniz. Sadece 3 lira vereceksiniz, iktidar viyak viyak bağırıyor. Parayı nerden bulacaksınız? Diye. Bu para 50 milyar Dolar yapar. “ dedi.
Tekin, İstanbul Esenler’de askeriye ait 8,5 Milyon metrekarelik imara açılan alan için öfkesini ifade ederek ‘Bunlara bir ders verelim’ dedi. Tekin, Düzcelilerden beklentisini dile getirdi. “Bu bölgeler kaderine terk edilmiş gibidir. Çokta üzüldüğümüz söylemek istiyorum. Marmara’nın yanında Düzce’nin bu kadar gelişmemiş olması son derece üzücüdür. İnsanlar Bodrum’dan Eskişehir’e gidiyor Düzce’ye niye gelmesinler? Bunu Düzce’deki vatandaşlarımız düşünmeyecek mi? 20 yıldır bunlara oy veriyorsunuz. 20 yıldır size rantın ötesinde size ne verdiler de tekrar deneyeceksiniz. Şunu da söyleyeyim, zannetmeyin yolsuzluk sadece tepede. Tamamına sirayet etmiştir. Tanıdığınız bildiğiniz aynı camiye, kahveye gittiğiniz Akp’liler nasıl bugün bu kadar zenginler bakın! ”dedi.

Haber:Y.SEVER