CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, partisinin referandum çalışması kapsamında geldiği Düzce’de Öncü Medya Grubu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Çiçek’e ziyaretinde Kırklareli Büyük Mandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez ile CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan da eşlik etti. Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mukadder Deveci ve Öncü TV Program Sunucusu Gazeteci Erol Tayhan tarafından ağırlanan CHP heyeti, tüm çalışanlarla tek tek tokalaşarak “İyi çalışmalar” diledi. Gündemin ağırlıklı olarak halkoylaması süreci olduğu ziyarette Düzce ve ülke gündemine ilişkin de sohbet edildi.

“Saltanata giden sürece “dur” demesi için büyük bir fırsat”
Ziyarette Öncü mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, ilk olarak anayasa değişikliğine neden ‘Hayır’ denmesi gerektiğini anlattı. Çiçek, “16 Nisan’da verdikleri karar ne olursa olsun başımızın üzerinde çünkü biz demokrasiyi savunan bir partiyiz. O açıdan 16 Nisan Türkiye’nin diktaya giden, saltanata giden sürece “dur” demesi için büyük bir fırsat. Sağduyulu vatandaşlarımızı bu konuda iyi düşünmeye, geçmişte yaşananları özellikle Dursun Çiçek Kumpas Davaları hukuksuzluğun, adaletsizliğin ceza demek olduğunu, iyi düşünmelerini, değerlendirmelerini ve ona göre 94 yıldır yaşadığımız, bildiğimiz parlamenter demokrasiye destek vermelerini bekliyoruz. Bu maksatla Düzce’deyiz. Vatandaşlarımızla sohbet edeceğiz, yaşadıklarımızı onlarla paylaşacağız. Tabii attan düşene soracaksınız onlar da bize sorabilirler, hukuksuzluk, diktatörlük, tek kişi yönetiminin ceza, işkence ve mağduriyet olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Kesinlikle o yanlış yola girmek istemiyorum.” dedi.

“Maddeleri savunsunlar. Neden yanında rüşvet veriyorlar?”
 “Evet” kampanyası yürütenlerin rüşvet yoluna başvurduğunu savunan Çiçek, taşımalı sistem kapsamında öğrenci taşıyan servislerle vatandaşların "evet" mitinglerine taşındığını ileri sürdü.



CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, şu ifadeleri kullandı: “Siz kendinize güveniyorsanız ve savunduğunuz fikirlere güveniyorsanız, bunun yanında rüşvet anlamına gelecek bir şey vermenize gerek yok. Vatandaş zaten sizin fikirlerinizi savunur. Onun yanında Anadolu’da taşımalı eğitim yapan bütün servislere “Vatandaşları mitinge götüreceksiniz, cebine 50 lira harçlık koyacaksınız, kumanyasını vereceksiniz, gezdirip miting sonrası da evine götüreceksiniz” gibi baskılar var. Aksi halde “Sözleşmenizi iptal ederiz” diyen bir yönetimle karşı karşıyayız. Eğer anayasa değişikliğine güveniyorlarsa, bunu bir cumhuriyetin güçlenmesi olarak görüyorlarsa maddeleri savunsunlar. Neden yanında rüşvet veriyorlar? Ama şu da var, “Ben Tokat’ta, Sivas’ta çalışma yaptım. Tunceli’de buzdolabı, çamaşır makinesi dağıttık hatta elektriği olmayan evlere verdik ama oyalamadık. Tokat’ta Sivas’ta hiçbir şey yapmıyoruz, yatırım da yapmıyoruz ama evet alıyoruz. Bunu sosyolojik olarak inceleyeceğiz.” diyerek halkın iradesiyle samimiyetsiz şekilde dalga geçenler var. Bu noktada diyorum ki evet vereceklere, iyi düşünün, karşılıksız çek vermeyin. Türkiye’nin geleceğini oyluyoruz.”

“Rakka Operasyonu Türkiye çıkarlarına hizmet etmez”
CHP’nin asker kökenli bir milletvekili olarak Suriye'deki gelişmeleri de mikrofonumuza değerlendiren Çiçek, Türkiye'nin Rakka Operasyonu’na katılmasının uygun olmadığını belirterek, batıdaki çıkarların yitirilebileceğini söyledi.

Çiçek, şöyle konuştu: "Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı’nın üç maksadı var. Birincisi Kilis’e Antep’e düşen roketler var, onlara engel olmak. İkincisi bir Kürt koridoru ile güneyimizin kuşatılmasına engel olmak. En son önemli olansa Suriyeli göçmenlerin ülkemize daha fazla gelmesine mani olup bir güvenli bölge oluşturmaktı. Şimdi sınıra 30-40 kilometrelik bir şerit buna hizmet ediyor. Ama Rakka yaklaşık 100-150 kilometre içeride bu amaçların dışında. Tabii buraya biz kuvvet ayırdıkça, asker gönderdikçe batıda zayıflıyoruz. Yunanistan adalarımızı işgal ediyor. Bunu okuyor çünkü Avrupa Birliği de arkasında. Dolayısıyla daha fazla buraya kuvvet gönderirsek batıdaki çıkarlarımızı yitirebiliriz. O açıdan iktidarı da milletimiz de uyanık olmaya davet ediyoruz. Suriye’de bu üç amacı gerçekleştirecek harekat evet ama daha fazlasına hayır diyoruz. Rakka Operasyonu Türkiye çıkarlarına hizmet etmez. O yüzden milletimizin Ege’ye milletimizin dikkatini çekmek istiyoruz.”