Düzce'nin su havzasında adeta çivi çaktırmayan İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi) ile ilgili sıkıntılar Başkan Yardımcısı Celal Kasaoğlu'nun 2019'un son günü yaptığı paylaşımla tekrar gündeme geldi.





Düzce Belediyesi heyeti, yakışmayan tavırla karşılaştı
Kasapoğlu,  31 Aralık Pazartesi günü İSKİ'ye bir ziyaret gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Yaptığımız ziyaret maalesef bir kuruma ve kurum yöneticisine yakışmayan bir yaklaşımdan ötürü sonucsuz kaldı. İSKİ Genel Müdürünü ziyaret edip, yapmak istediğimiz calışmalar için görüş ve katkılarını almak istedik. Fırsat bulup daha kendimizi ifade edemeden 'Siz yan gelip yatacaksınız, bizden de borularınızı değiştirmemizi isteyeceksiniz' diyerek başlayan konusmasını 'Melen babanızın malı degil' , 'Bana ne sormaya geldiniz, boru çapı mı? ' gibi seviyesiz, üslupsuz bir şekilde devam ettirince kendisiyle konuşacak hiçbir konumuzun olmadığını söyleyip ayrıldık. İSKİ; Düzce deyince suratı kararan, Düzceliler'i medeniyetten uzak insanlar ve İstanbul'un su deposundaki işgalciler gibi gören, Düzce'nin resmi kurumlarını ciddiye almayan, saygı ve edep yoksunu, insan gibi görünen ama insan gibi davranma kabiliyeti olmayan biri tarafından yöneltilmektedir."





İYİ Parti İl Başkanı Er'den açıklama
Bu açıklama üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimleri sırasında CHP ile birlikte hareket ederek, İstanbul'daki Düzceliler'den Ekrem İmamoğlu'na oy vermesini isteyen ve bunun için gece-gündüz çalışan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, geçmişteki yöneticilerin, Düzce'nin menfaatlerini yeterince gözetemediğini savundu. Er, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"İktidar partisine ait belediyeler iş başında iken, çözülmemesi tam manası ile bir garabettir"
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Düzce Belediyesi aynı partiye mensup belediye başkanları tarafından yönetilirken, siyasi manada, çok daha hızlı ve kolay çözülebilecek olan bu konunun neden bir türlü çözülmediği veya gündemde yeterince yer bulamadığı da üzerinde düşünülmesi gereken bir husustur. Suyun kullandırılması karşılığında Düzce’ye yapılacağı taahhüt edilen arıtma tesisleri ve alt yapı sistemleri başta olmak üzere hemen hemen hiçbir taahhüdün gerçekleşmemesi, buna karşılık sert imar uygulamaları ile Düzce halkının mağduriyetinin uzun yıllardır hele de iktidar partisine ait belediyeler iş başında iken, çözülmemesi tam manası ile bir garabettir ve halkımız tarafından da dikkate alınmalıdır. Konuyu çözme adına, bugün insiyatif alan Düzce Belediyesi yetkililerinin, başta Sayın Celal Kasapoğlu olmak üzere, işlerini kolaylaştırmak ve destek vermek hepimizin asli görevi olup, bürokratların hangi kurumda çalışırsa çalışsın insani değerlere ve devlet adabına uygun hareket etmeleri gerekmektedir. Belediye başkan yardımcımızın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile öğrenmiş olduğumuz nezakat dışı tavrı, içeriği ne olursa olsun, kabul etmemiz mümkün değildir. Neticede belediye de belediye çalışanları ve yetkilileri de Düzce’nin değeridir ve başta kentimizi yönetenler olmak üzere hepimizin kendi insanımıza ve yetkililerimize sahip çıkmamız gerekmektedir."






"Sağlıklı ikili ilişkiler kurulmalı" çağrısı
"Aynı parti belediyeleri iken daha rahat çözülebilecek olan bu konu yıllardır çözülmemiş ve kimi zaman da unutulmuştur." ifadesini kullanan İl Başkanı Er, açıklamasını şöyle noktaladı: "Su sorunu Düzce’nin konusu ve sorun da Düzce’nin sorunudur. Düzce’nin menfaatlerinin hassasiyetle gözetilmesi gerektiği kabulünden hareketle İYİ Parti olarak, verilen sözlerin de tutulması adına, üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya devam edeceğimizi belirtmek isteriz. Çözülmesi zor olan bu konunun, yine de ‘Sağlıklı ikili ilişkiler’ kurularak konuşulup çözülebileceğini bilinci ile çalışmaya devam edeceğimizi ifade etmek isteriz."

Duru ve Er'den çözüm bekleniyor
Öte yandan Düzce'nin İSKİ ile yaşadığı sıkıntıların ortak akılla çözüme kavuşturulması noktasında şimdi en büyük sorumluluk CHP İl Başkanı İlhan Duru ve İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er'e düşüyor. CHP'li Ekram İmamoğlu'nun başkanlık koltuğuna oturması için yoğun şekilde çalışan muhalefet il başkanlarının Düzce ve İstanbul belediyeleri arasında köprü vazifesi görerek sağlıklı ikili ilişkileri kurması ve böylelikle yıllardır İSKİ yüzünden kaybeden Düzce'nin kazanan taraf olması bekleniyor.