Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Öz hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek tarafından açılan dava bugün görülmeye başlandı. Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları Ali Özkaya ve Burhanettin Sevencan katıldı.

 

 

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ve avukatı yazılı mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Öz, mahkeme heyetine savunmasını yazılı yapmak için mahkeme heyetine dilekçe sunduğu öğrenildi. Dava şüpheli sıfatıyla yargılanan Zekeriya Öz’ün yazılı savunmasının alınması ve diğer evrakların tamamlanması amacıyla 5 Şubat 2015 tarihine ertelendi.

 

Öz hakkında Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek tarafından hazırlanan iddianamede “Halen Bolu Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan şüpheli Zekeriya Öz hakkında çeşitli tarihlerde twitter hesabından hırsız, rüşvetçi, ihaleye fesat karıştıran, devletin parasını çalan ve benzeri sözleri sarf ederek mağdurun onur, şeref ve saygınlığını rencide edici tutum ve davranışlarda bulunduğu anlaşılmıştır. Bu sebeple şüphelinin kamu görevlisine karşı hakaret ve tehdit suçlarını işlediği kanaatiyle cezalandırılması talep edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

 

Bu sabah Düzce Adliyesine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya basın mensuplarına açıklama yaptı. Özkaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde twitter, sosyal medya üzerinden kendisine hakarette bulunan ve tehdit eden Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’le ilgili HSYK Kanunu’ndan kaynaklanan şahsi suçlardan kaynaklanan en yakın mahkeme olan Düzce Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşmasına girdik. Kendisi savunma için süre istediğinden ve henüz talimat cevabı gelmediğinden 5 Şubat tarihine duruşma ertelendi. Hakimler ve Savcılar Kanunu gereğince bir Hakim veya Cumhuriyet Savcısının şahsi suçuna en yakın ağır ceza mahkemesinde bakılır. O yüzden Düzce Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı ve davanın yargılaması yürütülüyor. Yargı ve yargılamanın içeriğiyle ilgili konuşmak çok doğru değil. Kendisi yazılı savunma için süre istediğini beyan etmiş.”dedi.

Haber;S.KAŞKIR