Seçimlere kısa süre kala mahalle olmasının ardından seçimin kaderini belirleyecek yer olarak bakılan Konuralp’e MHP ve Ak Parti’nin ardından bir seçim bürosu da Cumhuriyet Halk Partisi açtı. CHP’nin halaylarla coşkulu geçen seçim bürosu açılışında Konuralp’in hak ettiği hizmeti alamadığı vurgulanırken, Ak Parti’ye alternatif partinin kendileri olduğu savunuldu…


CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu ve partililer öncelikle Konuralp meydanda seslendi. Konuralp teşkilatı önünde toplananlar arasında Kızılay eski genel sekreteri Muzaffer Komit’in de olması dikkat çekti. Komit’in basının görüntü almasından rahatsızlık duyduğu gözlemlendi.


CHP İl Başkanı Nurettin Türkmen’in konuşmasıyla başlayan açılışta sözü alan Belediye başkan Adayı Karslıoğlu, 21 yıl Konuralp’te çalışan biri olarak Konuralp’in sorunlarını en iyi kendisinin bildiğini savundu.


“Konuralp’in suyunu içtim, ekmeğini yedim” diyen Karslıoğlu, “Konuralp’in yıllar önce su sorunu vardı, yine var, imar sorunu vardı yine var… Doğru dürüst caddesi bile yok. Ben verdiğim sözleri her zaman yerine getiren biriyim. Saydıklarımın hepsini birlikte el ele hayata geçireceğiz. Konuralp’in tarihini geri getireceğiz. Konuralp’in tarihi evlerini gün yüzüne çıkararak turistlerin uğrak yeri haline getireceğiz. Konuralp belediyesi aynı devam edecek. Belediyeye ait gayri menkulleri rant haline getirmeyip halkın hizmeti sunacağız.” dedi.


Ak Parti’ye rakip partinin kendileri olduğunu söyleyen Karslıoğlu, Konuralp’i üniversite şehri yapacaklarını söyledi. Karslıoğlu, Konuralp’in yeniden belde ve ilçe olması için elinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.


Merkez ilçe Başkanı Semih Cemşit’in konuşmasının ardından Konuralp meydandan seçim müziği eşliğinde seçim bürosuna yürüyen Karslıoğlu, yolda zaman zaman durduran vatandaşlarla tokalaştı.
Karslıoğlu, İl Başkanı ve merkez ilçe başkanı ile seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti. CHP’li kadınlar ise seçim bürosu önünde halaylar çekti.

 

 

Haber;S.Kaşkır