Yerel Seçimler yaklaştıkca siyasiler arası çekişmeler de doruğa ulaştı. Karşılıklı söz düelloları ile siyasi atmosfer hararetlenmeye başladı… MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz da hem Düzce hemde ülke gündemine ilişkin televizyonumuza yaptığı özel açıklamalar yeni atışamaların kapısını aralıyacak gibi gözüküyor…

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen ses kayıtlarından Ak parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın Devlet bahçeli için sarf ettiği sözleri değerlendiren Danışmaz, Korkmaz’ın „ Bahçeli‘nin bizim davamızı anlamaya aklı yetmez“ yorumunu şöyle değerlendirdi:



Danışmaz,Daha dün siyasete girmiş, siyasetin ne demek olduğunu bilmeyen Düzceli bir milletvekilinin Düzce'ye birşeyler katması, 2011 yılından bu yana Düzce'de şu çalışmaları yaptım, bu çalışmaları yaptım diye birşeyler söylemesi lazım ki milletin de onun söylediklerine itibar etmesi lazım. Kendi söylemleriyle kendi partisinin bile rahatsız olduğu bir milletvekilinin kamuoyunu temsil etmesi yetkisine sahip olmadığını da biz yaşayan vatandaşlar olarak hep beraber görüyoruz. Bu onun siyaset için ne kadar yetersiz olduğunu ve basiretsiz olduğunu ortaya koyuyor. Genel Başknımızın söylediği doğrudur, Ak Parti siyasi ömrünü bitirmiştir.“dedi.

Danışmaz, geçtiğimiz günlerde Ak Parti'nin aday tanıtım toplantısında Metin Kaşıkoğlu'nun AK Parti’nin aday gösterilmeyenleri diğer muhalefet partileri tarafından gösterildiği şeklindeki yaptığı konuşmasını değerlendirdi.

Danışmaz, Kişiler hangi siyasi partiden olursa olsun bizim için bir değerdir. Kişi hizmet aşkıyla yanıyorsa ve kendi ilçeme hizmet etmek istiyorum deyip de başka partiden adaylığını koyuyorsa bu yasaldır. YSK da da bunun önü açılmıştır. Bu da normal birşey. İtiraza düşmüştür. Bir tane onlardan bize geçen vardı başka da var. Düzce'de sevilen sayılan insanlarla çok güzel bir meclis oluşturduk. Düzce'nin meclisi adı altında bir meclis oluşturduk. İnşallah önümüzdeki günlerde bu meclis Düzce'ye en güzel hizmeti yaparak yapmış olduğumuz seçimin doğru olduğunu bize gösterir.“dedi.

Başbakanın sevgisiyle oy toplamaya çalışıyorlar

MHP’den adaylığı düşürülen eski AK Parti kurucularından Akalın ile ilgili olarak Danışmaz, “entiraka yaptılar“ derken, iktidar partisini eleştirdi: Danışmaz, Ak Parti’nin kendi adayları yerine başbakanı kullarak oy topladığını söyledi.

“Çilimli'de ki bize müracaat eden, bizden adaylık başvurusunda bulunan İsmail Bey'in İGM olarak Çilimli'de yapmış olduğu çok güzel çalışmalar var. Bu çalışmalarından dolayı Çilimli halkı teveccüh ediyor ve seviyorlar sayıyorlar. Vatandaşın istediklerini göz önüne getirmedikleri için kendi istediklerini kendilerine rant sağlamak için İsmail Bey'i kendi kadrolarından çıkardılar. İsmail Bey bir aralıktan önce istifasını vermişti. Fakat farklı bir entrika yapmışlar. Bu o siyasi partinin kendi iç meselesidir bunlara girmiyorum. Ama kendilerine rant sağlamadığı için, kendilerine rant sağlayacağına inandığı herkesin takdir etmediği veya çalışacağına inanmadıkları bir aday çıkardılar. Seçim bürolarında kendi adaylarının yerine başbakanın fotoğraflarını her tarafa asarak onun üzerinden rant sağlamaya çalışıyorlar. Onun sevgisiyle oy toplamaya çalışıyorlar. Üç dönemdir bu şekilde gitti. Vatandaşlarımız artık gerçekleri gördü .Bunun için de üç dönemdir halkımız bunu gördüğü için artık başbakanın resmini asmış olsalarda itibar etmeyecekler.“

Çirkin bir olay

Ülke gündemini bir süredir meşgul eden başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili şimdiye kadar bir sürü yorum yapıldı.Bu yorumlara bir yenisi de bugün Düzce MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz'dan geldi.

Danışmaz, “Başbakan ve oğlu arasında geçen konuşmlar hiç hoş değil,çirkin bir olay. Bunların doğru olmadığına inanıyoruz. Başbaknın böyle bir hata yapmadığını inanıyoruz. Eğer yaptıysa halka gereken cevabı halk verecek. Şuana kadar bir açıklama yapmaması da kafada soru işaretleri uyandıyor. Bu ülkenin başkanın böyle birey yapmasına düşünmek bile istemiyoruz. Kesin netlik kazandığında da bu ülkenin başbakanı olarak durmaması gerektiğini düşünüyoruz.“dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır