AK Parti Nisan ayı İl Divan Toplantısı Müftülük Konferans Salonu'nda yapıldı. Milletvekillerinin Kızılcıhamam'daki toplantıda olması nedeniyle katılmadığı toplantıda gündem çözüm süreciydi.



Toplantının basına açık kısmında konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve Belediye Başkanı İsmail Bayram, çözüm sürecinin iyi anlayarak topluma düzgün aktarılması gerektiği üzerinde durdu.

Birlik ve kardeşliğe en yakın olduğumuz zaman

Toplantının açılışını yapan AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, konuşmasında Kızılcıhamam'daki toplantıyı değerlendirdi.



Kaşıkoğlu, "İçinde bulunduğumuz iklim bizi rehabete sürükleyebilir. Ancak siyaset iklimi tüm hızıyla devam ediyor. Laçkalığa izin vermeden teşkilatımızla biraradayız. Bazı arkadaşlarımızı önemli gerekçelerle izinli olduğu bugün önemli bir toplantı düzenleyeceğiz. İlçe başkanlarımızla beraber Ankara'daki toplantıdaydık. Bu siyasi partiler arasında şimdiye kadar yapılan en büyük toplantı. AK Parti büyük bir parti ve markadır. Türkiye'nin birlik ve kardeşliğe en yakın olduğu zaman dilimlerini yaşıyoruz. Bu kanın durması adına siyasi kimliğini riske atan bir başbakanın attığı adımlarla ilgili bizim bilgilendirildiğimiz bir toplantı oldu" dedi.

Bir yerde iki baş olmaz

Kaşıkoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimine de değindi.

Kaşıkoğlu, "Bir yerde iki baş olmaz" derler. Mutlaka bir baş olmalı ve onun yardımcıları olmalı. Demoktatik standartlara uymayan bu yapı için AK Parti anayasa komisyonunda teklifini verdi. Anayasa uzlaşma komisyonundan çıkmazsa bir referanduma daha hazır olun" diye konuştu.

Siyasetin önemine vurgu yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram Türkiye'nin dünü ve bugününü değerlendirerek, terör sorununa çözümde yerelde siyaset yapanlar olarak destek vermeleri gerektiğini dile getirdi.

Siyasi mesele değil, millet meselesidir



Bayram, "AK Parti 2001 yılında kuruldu. Türkiye'de şimdiye kadar kimsenin konuşmaya cesaret edemediği bir çok iş ve proje hayata geçirildi. Türkiye'nin kanını emen, hem siyasi hem de sosyal anlamda sıkıntı yaratan terör konusu vardı. AK Parti bunun çözümü noktasında önemli bir adım attı. Özellikle çözüm sürecinde bizlerin bu süreci çok iyi anlamamız ve aktarmamız gerekiyor. Çözüm süreci pazarlık ve taviz süreci değildir. Bu şekilde göstermeye çalışanlar var onlara taviz vermeyerek onlara aldanmayacağız. Silah acıdan başka vermemiştir. Bu süreci Düzce ölçeğinde katkı vermek adına iyi anlamalı ve aktarmalıyız. Bu süreç siyasi mesele değil, millet meselesidir. Türkiye'nin istenilen refah noktasına ulaşması için destek vermeliyiz. Belkide Düzce bu sürece en çok destek veren il olacaktır. Çünkü bir çok kültürü içinde barındırdığı bir merkez." şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR