Düzce Belediye Başkanın bir siyaset dergisi tarafından yılın belediye başkanı seçilmesi, diğer partilerinde dikkatini çekti. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan yeni adıyla Vatan Partisi il başkanı Fethi Sönmez, “Ödüller Hangi İlişkilerden Geliyor?” sordu.

‘Su çürüdü, tuz koktu’.
Sönmez, “Bugün Düzce ve Türkiye’de yaşananları gördükçe su çürüdü tuz koktu sözünü kullanmadan edemiyoruz. Bir bakıyoruz belediye başkanlarımız, valimiz çeşitli yayın kuruluşlarından ödüller alıyor. Yılın Belediye Başkanı. Yılın Valisi. Düzce Halkı olarak bizler de ‘En iyi, çalışkan, başarılı vali, belediye başkanı meğer bizdeymiş ‘ diye düşünmeye çalışıyoruz.’Düzce Halkı ne kadar şanslıymış .’diyecektik, ancak birde yaşadığımız gerçekler var.1-Düzce hava kirliliğinde şampiyon. Halk sokağa dökülmüş artık buna isyan ediyor.2-Bonzai ve uyuşturucu kullanımında en önlerdeyiz. Vali ve belediyeden dişe dokunur bir önlem ve gayret yok. Trafik, terminal vb. gibi diğerlerini saymaya gerek yok.” dedi.
Düzce’nin sorunlarını sıralayan Sönmez, “Hal böyle iken Düzce’nin iki önemli şahsiyeti bizim bilmediğimiz hangi özellikleriyle yılın valisi, belediye başkanı seçildiğini araştırdık.” Dedi ve belediye başkanı ile vali Su’ya ödül veren dergi ile ilgili şu bilgileri verdi:
Bu dergi 66 değişik dalda yılın kişisini seçiyor. Derginin siyaset, kültür sanat, haber bölümleri boş. Yalnızca ödül bölümü faal. Tamamıyla bul karayı al parayı, bas parayı al ödülü tarzı organizasyon.Belediye başkanı neden yerel tv ler varken kanal a ile Düzce programları yaptığı anlaşılmaktadır.Düzce halkının ödediği vergilerle sahte ödüller. Düzce Valisine verilen ödül: Sayın valimiz, geldiği gibi gidiyor. Bir dergide yılın valisi ödülü vermiş. İnternetten dergiyi aradığınızda hemen bir tanıtım videosu karşınıza çıkıyor. Video da Adnan Oktar, namı diyar Harun Yahya derginin tanıtımını yapıyor. Burada da tarikat bağlantıları ortaya çıkıyor. İşte AKP ile yaşadığımız şampiyonluklar ve idarecilerimiz. Bunlara son vereceğiz. Gülümse Düzce, Gülümse Türkiye. VATAN PARTİSİ GELİYOR”


Haber:S.KAŞKIR