Has Parti eski İl Başkanı Selahattin Aydın'ın Milletvekili aday adayı olmasının ardından İl Başkanlığından boşalan koltuğa Avukat Halil Aydın getirildi.

İl başkanı olarak kameralar karşısına geçen Aydın, açıklamalarda bulundu. Düzce siyasetinde Has Parti olarak var oldugumuzu gösterecek olan 12 Haziran vesilesi ile ilk aşama olan aday adaylarımı belirlemiştik ifadelerini kullandı.

Ayrıca Aydın, Pazar günü yapılacak olan ön seçim ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Aydın açıklamasında, “Bugün de pazar günü yapılacak olan ön seçimimiz nedeni ile bu noktada bir açıklama gereği hissettik. İlk 3 adayın belirlenmesi noktasında parti tüzüğümüzde olan bu konuda gurula söylüyoruz. Diğer partilerde bu uygulanmıyor. Temayül yoklamaları ile geçiştiriliyor. Biz de ise ön secim niteliğinde yapılacak bir seçim ile kendi adaylarımızı milletvekili görmek istediğimiz arkadaşlarımızı kendimiz seçip Ankara'ya bildireceğiz. 12 Haziran'da seçim zaferi ile arkadaşlarımızı Ankara'ya yollayacağız.

Bu noktada 509 tane üyemiz daha önce belirlenmiş olan tarih itibari ile doğal üye olarak kabul edildiği için pazar günü oy kullanma hakkına sahip. Pazar günü saat 14:00 da oylama başlayacak akşam üzeri 17:00 a kadar devam edecek. Toplantımızı İl binasında gerçekleştireceğiz ve Ankara'dan da gözetmen arkadaşlar gelecekler.”  dedi.

Haber, R. BAL