1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala AK Parti Düzce Milletvekili ve 1’nci sıra Milletvekili adayı Dr. Faruk Özlü çalışma temposunu daha da artırdı. Özlü hemen her gün ilin dört bir yanında vatandaşlarla konuşuyor ve projelerinden bahsediyor.  Faruk Özlü son olarak sağlık alanında yapılan yatırımları anlatarak, “İnsanların parasızlık sebebiyle hastanelerde rehin kaldığı günler 13 yıl önceydi” ifadelerini kullandı.

DÜZCE SAĞLIK ALANINDA 13 YILDA NEREDEN NEREYE GELDİ?

Son 13 yılda Düzce’ye de 149,2 milyon TL sağlık yatırımı yapıldığını ifade eden Faruk Özlü, “Üniversitemiz bünyesinde 320 yataklı araştırma ve uygulama hastanesi inşa ettik. Kaynaşlı, Gölyaka, Gümüşova-Cumayeri ve Yığılca’ya Devlet Hastaneleri yaptık. Sağlık hizmetlerini vatandaşlarımızın ayağına getirdik” şeklinde konuştu.

Düzce’deki Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 2002 yılında 1 Ultrason, 14 Hemodiyaliz Cihazı varken bugün 5 ultrason ve 35 Hemodiyaliz bulunduğunu söyleyen Özlü, “Aile Hekimliği sistemini getirdik. Bugün Türkiye’de yaklaşık 21.000, Düzce’de 100 aile hekimi görev yapıyor. Düzce’de 112 Acil istasyon sayısını 1’den 12’ye, 112 Acil ambulans sayısını 2’den 26’ya çıkardık (3 Kar Paletli Ambulans). 2010 yılında ‘Evde Sağlık Hizmeti’ uygulamasını başlattık. 2010 yılından bugüne Düzce’de 5000 hastanın evde bakım ve rehabilitasyon hizmetinden yararlanmasını sağladık” ifadelerini kullandı.

HASTANE İNŞAATI 1 ARALIK’TA TAMAMLANACAK

 “Düzce’de yüzde 40 olan sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 95’e ulaştı” diye konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü;  “Düzce Devlet Hastanesi inşaatını 01 Aralık 2015 te tamamlıyoruz. Hastane inşaatının geçici kabul işlemlerine 01 Aralıkta başlanacak. Akçakoca’ya 75 yataklı, Çilimliye10 yataklı bir Devlet hastanesi yapılacak” şeklinde konuştu.

MUNCURLU, REHABİLİTASYON MERKEZİ OLACAK

Düzce’nin bölgeye de hizmet edebilecek bir Rehabilitasyon Merkezine ihtiyacı olduğunu ifade eden Özlü, “Bu ihtiyacı karşılamak maksadıyla Devlet Hastanemizin inşaatının tamamlanması ve hizmete girmesiyle birlikte Muncurlu Devlet Hastanesinin ‘Sağlık Bakanlığı Düzce Muncurlu Rehabilitasyon Merkezi’ olarak hizmete açılmasının uygun olacağını düşünüyorum.  Bu merkez, kaliteli hizmet sunumu ve nitelikli personeli ile Batı Karadeniz Bölgesi’nin en iyi, Türkiye’nin en önemli rehabilitasyon merkezlerinden biri olacak” dedi.

HABER;S.KAŞKIR