Ak Parti’nin "Genişletilmiş İl Başkanları" toplantısında Başbakan Erdoğan tarafından Düzce Belediye başkanlığına yeniden aday gösterilen Mehmet Keleş bugün teşkilat ve Düzce basını ile bir araya geldi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısına katılım yoğun oldu. Hınca hınç dolan parti binasındaki toplantıda 3 milletvekili de hazır bulunurken, gözler yine mevcut başkan İsmail Bayram’ı aradı.

 

GÖZLER BAYRAM'I ARADI

 

Ak Parti İl başkanı Metin Kaşıkoğlu, Bayram’ın dün sahneye gelmemesini “iletişimsizlik” bugünkü toplantıya katılmamasını da “aniden gelişen bir basın toplantısı” olarak açıkladı.  

 

Bayram’ın da katılması beklenen basın toplantısına diğer aday adaylarından yalnızca Rukiye Yeşil, Necati Alkan ve Mustafa Keskin yer aldı. Yapılan konuşmalarda kırgınlık ve küskünlük yaşanmaması temennisinde bulunurken, mevcut başkan İsmail Bayram’a bugüne kadar yaptığı hizmetleri için teşekkür edildi.

 

HATALARIMDAN DERS ÇIKARDIM

 

 “5 yıldır bu konuşmayı yapmayı bekliyordum.” Diyerek konuşmasına başlayan Mehmet Keleş, geçmiş dönemlerde hatalarından ders çıkardığını dile getirdi.

 

Keleş, “5 sene kolay geçmedi. Düzce için yapmayı hayal ettiğim birçok şey yarım kalması beni kamçıladı. 5 sende çok şey öğrendim. Düzce’yi dünya şehri yapmak istedim. Hatalarım oldu. Hepsinden ders çıkardım. Yeniden aday gösterilmediğimde kırılmadım küsmedim. Ogün adayımızın nasıl yanında yer aldıysak İsmail Bayram’ında benim arkamda yer alacağına eminim. Kendisine devam ettirdiği çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Keleş’in konuşmasının ardından birer konuşma yapan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır, hedeflerinin Düzce’de en yüksek oranda oy almak olduğunu söyledi. Milletvekilleri konuşmalarında yapılan değişikliğin başarısızlıktan kaynaklanmadığının altını çizerken kırgınlık olmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Ak Parti İl başkanı Metin Kaşıkoğlu ise birlik beraberlik mesajı verdi, bol bol muhalefeti eleştirdi. Muhalefetin ağzına 30 Mart’ta acı biber süreceklerini söyleyen Kaşıkoğlu, “ Birbirimizin altını oymadığımız, şu fesadı dedikoduyu tarihin dibine döktüğümüz an zirve yaptığımız an. Bunlara prim vermeyelim.” dedi.

 

3 milletvekilinin de Ak Parti’den çıktığını hatırlatan Kaşıkoğlu, tüm belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyelerini almak istediklerini   belirterek “siz bize verin.. biz başbakanımızın karşısına çıktığımızda bakan olan büyükşehirlerdeki gibi hizmet isteyeceğimize namus sözü veriyoruz.”dedi. Konuşmalar esnasında yapılan espriler de salonda gülüşmelere neden oldu. Toplantı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber; S. KAŞKIR