Basın mensuplarıyla bazı parti yöneticilerinin de katılımıyla iftar yemeğinde bir araya gelen İl Başkanı Danışmaz, “Siz basın mensuplarımızla her türlü çalışmalarımızda bir araya geliyoruz. Sizlerle birlikte iftar yemeğinde buluşmak istedik. Davetimize katıldığınız için teşekkür ederim.” dedi.

İnsanlar Bilinçlendikçe ‘Hayır’lar Artıyor

Gündemin ana maddesi referandum ile ilgili de açıklamalar yapan İl Başkanı Danışmaz, “Yaklaşık 20 güne kadar Düzce’de insanların kafasında referandum ile ilgili neden evet ya da neden hayır diyeceklerine ilişkin bir bilgi yoktu. Çoğunlukta Milletvekillerinin çalışmasıyla insanlar ‘evet diyebiliriz’ diyorlardı. Bu tamamen yanış bilgiden dolayı oldu. Biz geceli gündüzlü mahalle ve köyleri geziyoruz. Yaklaşık 10 ekip yaptık ve bu on ekiple birlikte il merkezi, ilçeler, köyler ve mahalleleri geziyoruz. Vatandaşlara neden hayır denilmesi gerektiğini anlatıyoruz. Genel merkezde zor kaldığımız yerde takviye gönderiyor. Halka biz siyaset yapmaya gelmedik sadece referandumu anlatmaya geldik diyoruz. Vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyoruz. 20 gün öncesiyle şu anki durumda hayırlar çoğaldı.” şeklinde konuştu.

Biz Siyaseti Çirkinleştirmek İstemiyoruz

İl Başkanı Danışmaz, geçtiğimiz günlerde Vali Vasip Şahin başkanlığında yapılan referandum toplantısına da değindi. Danışmaz toplantıda seçim kurallarına uyulması gerektiği ile ilgili konuşulduğunu söyledi. “seçim kurulunun koyduğu yasakları çiğnememiz konusunda Valimiz konuştu. Bende orada dedim ki bütün partiler bu yasaklara riayet eder, bir parti etmez dedim. Nitekim öyle de oldu. Kurallara uymadı. Belediyenin önüne ve Avni Akyol Parkı’nın önüne stant açıldı. Bunların yasak olmasına rağmen Belediye Başkanı da buna göz yumarak kendi görüşünü de ortaya ko0ydu. Halen kaldırılmış değil. Seçim kuruluna bununla ilgili şikayetler var. Biz diyoruz ki neden seçim kurallarına uyulmuyor veya ilgili makam neden yaptırım uygulayamıyor. Biz farklı bir boyuta geçmek istemiyoruz. Siyaseti çirkinleştirmek istemiyoruz. Biz siyasi ahlaktan yoksun bir şekilde çalışmayacağız.” diyerek AK Parti’nin seçim çalışmalarını eleştirdi.

Genel af söylemlerine de değinene Danışmaz, “Genel af yanlış bir zamanda yanlış bir söylemdir. Referandum ortamında böyle bir söylemi uygun bulmuyorum.” dedi.

Haber; R. BAL