CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan Düzce’de referandumda ‘hayır’ yönünde oy kullanacaklarını açıklayan Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol’la görüşme talebinde bulunarak referandum sürecine dair ilk somut adımı attı. Tozan ve yönetim kurulu üyeleri, Saadet Partisi’ne nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Görüş ayrılığı olan iki partinin, anayasa değişikliği teklifinin meclisten geçip referanduma gideceğinin netleşmesi üzerine, ‘Başkanlık Sistemi’ne hayır’ yönünde açıklama yapmalarıyla görüşmelerin başlaması, ‘sağ ve sol birlikte mi hareket edecek?’ sorusunu beraberinde getirdi.

Neler yaparız diye konuşmak için…
Saadet Partisi İl başkanlığı binasında yapılan ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Tozan, “Saadet partisinin de hayır yönünde oy kullanacaklarını açıklamaları üzerine ‘ne yaparız?’ diye konuşmak üzere bir nezaket ziyaretinde bulunduk” dedi.

“Meclisten geçti ancak söz milletin”
“Anayasa teklifi meclisten geçti ancak söz milletin” diyen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, değişikliğin beraberinde neleri getireceğine değindi.
“Bu sistemin bir freni yok, buna hayır diyecek mekanizma da yok”

‘Devletin, ileride sorun çıkarsa bakarız’ anlayışlıyla yürütülemeyeceğini ifade eden Tozan sistemle sağlanacak yetkilerin çok büyük olduğuna vurgu yaparak, “bu sistemin bir freni yoktur, buna dur diyecek bir mekanizma da yoktur.” diye konuştu.

Buluşmada Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadı. Tarafların görüşmesi basına kapalı sürdü.