Halkların Demokratik Partisi (HDP) Düzce Milletvekili Adayları 1.sıra Adayı, Neriman Birgül Hakan, 2.sıra Adayı Ali Şeker ve 3.sıra Adayı Abdurrahman Oğuz Öncü TV’yi ziyaret etti.



RADİKAL DEMOKRASİ İSTİYORUZ

Ziyarette 1.sıra Adayı, Neriman Birgül Hakan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.  Sözlerine sadece Düzce’de değil tüm Türkiye’de Radikal demokrasi istediklerini belirterek başlayan Hakan, eşit hak ve eşit yurttaşlık temelinden yola çıkarak birlik ve beraberlikten yana olduklarını söyledi.

AYRIŞTIRMA SÜRDÜĞÜ TAKDİRDE TÜRKİYE CUMHURİYETİ KALMAZ
Toplumda ayrıştırmanın söz konusu olduğunu söyleyen Hakan, ayrıştırmanın sürdüğü takdirde bir mozaik olarak nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti’nin kalmayacağını ifade etti.

KÜRT OLDUĞU İÇİN DIŞLAMAYIN
Bir ırkın başka bir ırktan üstün olamayacağını kaydeden Hakan, Adem-i Merkeziyetçilik anlayışıyla hareket ettiklerini dile getirerek bir insanın Kürt olduğu için dışlanmasını istemediklerini söyledi.

MİLİTARİZME VE İNSANIN BAŞKA BİR İNSANI ÖLDÜRMESİNE ŞİDDETLE KARŞIYIZ
7 Haziran seçiminde çok konuşulan ‘Seni Başkan Yaptırmayacağız’ söyleminin yerine bu kez inadına barış dediklerini paylaşarak sözlerine devam eden Hakan, militarizme ve insanın başka bir insanı öldürmesine şiddetle karşı olduklarını aktardı.

HAYATIMDA SİLAH GÖRMÜŞ BİRİ DEĞİLİM
Kendisinin silahı hayatında görmüş bir insan olmadığını söyleyen Hakan, seçmenin kendilerine ‘Terörle aranıza mesafe koyun!’ söylemini hakaret olarak yorumlarken amaçlarının demokratik siyasetin önünü açabilmek olduğunu vurguladı.

OY TERCİHLERİNİZİ VİCDANLARINDAN YANA KULLANIN
Son olarak seçmene seslenen Hakan, seçim bildirgelerinin yasaklanmasının onurlarını incittiğini, ellerinin kollarının bağlandığını söylerken barış için kardeşlik için oy tercihlerini vicdanlarından yana kullanmalarını istedi.

Haber:Y.SEVER