Vatan Partisi’nin terörün sona erdirilmesi için, ülke çapında kampanya başlattığı kampanyaya Düzce İl Başkanlığı da düzenlediği basın açıklamasıyla destek verdi. Spor Sokak’ta yapılan basın açıklamasına partililer ile Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez katıldı.

Türkiye’de meydana gelen canlı bomba saldırılarına değinerek açıklamalarına başlayan Sönmez, saldırıların sebebini anlattı. “Ülkemizin her tarafında patlayan bombalar Amerikan bombalarıdır. İster bölücü terör örgütü olsun, ister yobaz IŞİD terörü olsun, hepsinin merkezin Amerika’dır. Türkiye’ye boyun eğdirerek Suriye ve Irak’ın kuzeyinde Barzanistan’a oradan Akdeniz’e bir koridor açma girişimidir. Suriye’nin başına gelen felaket buradan kaynaklanıyor. Bu koridor Türkiye’nin en kritik mücadele hattıdır.”

Kararsız tavırlarla teröre karşı mücadele verilmeyeceğini söyleyen Sönmez, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak için milletçe birleşmesi gerektiğini belirterek Vatan Partisi’nin önerdiği milli dayanışma programından söz etti. “Halkla ordu arasındaki birlik kuvvetlendirilecek. Ordumuza yönelik bozguncu propagandalara karşı ordu ve millet birlik halinde olmalıdır. Teröre karşı komşularımızla işbirliği yapılmalıdır. Üretim ekonomisine geçilmelidir. Bölücü anayasa yapma girişimiyle özerklik niyetlerinden vazgeçilmelidir. Bölücü terörü destekleyen HDP kapatılmalıdır. İncirlik ve Diyarbakır üsleri Amerikan uçaklarına kapatılmalıdır.”

Partililer açıklamanın ardından vatandaşlara bildiri dağıttı. Avni Akyol Parkı girişinde açılan standı ziyaret eden partililer, destek amacıyla imza kampanyasına katıldılar.


haber:Y.SEVER