Olağanüstü bir süreçten geçctiğimizi kaydeden SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, salondakilere hitabında iki defa "elhamdülillah" demeye davet ederek başladığı konuşmasına şu sözlerle başladı: "Bir: 15 Temmuz gecesi alçakça bir kalkışma ülkenin vatanına milletine, siyasi iradesine, Türk Silahlı Kuvvetlerine, güvenlik güçlerine yöneldi ve bu bertaraf edildi. Bundan dolayı Cenabı Hakk'a hamd ediyoruz. İkincisi; Biz bu kalkışmaya kalkanların hiçbir zaman şu veya bu şekilde yanında olmadık. Doğrudan yada dolaylı ne yanında ve yardımlarında olduk ne de yataklık ettik." dedi

Erbakan'ın; "Ordumuz bizim gözbebeğimizdir" sözünü hatırlatarak sözlerine devam eden SP Genel başkan Yardımcısı Birol Aydın: "Belkide en büyük hedef TSK'dı. Ergenekon ve balyozla zaten büyük ölçüde örselenmişti. Başkasının acısı ve gözyaşı üzerinden bir sevinç çığlığı oluşturmayacaksın. Haddi aşmayacaksın ölçülü olacaksın" diyerek te sorgulamaların adil ve hukuki yapılması gerektiğini hatırlattı. Bu süreç adil olmalıdır dedi.

ÖCALAN'NI GETİRDİLER DE NE OLDU?

İktidarın hedefinin F.Gülen'i getirmek istediği iddiasında bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Aydın: "Bunlar ısrarla Fetullah Gülen'i Türkiye'ye getirmek için uğraşıyorlar. Akıl birşeyin sonunu düşünmektir. Fetullah Gülen Türkiye'yr getirilirse korkarız.  daha büyük bela olacak. Aptullah Öcalan'ı getirdiler de ne oldu" diye sordu.

SAADET PARTİSİ'NE İLTİHAK EDİN

SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, iktidarı eleştiri yağmuruna tuttuğu konuşmasında "Sorunların çözümü için Ak Parti ya SP'ye iltihak etmeli ya da SP'nin programını uygulamalı" dedi. 

SP Cumayeri İlçe Teşkilatı 6. Olağan Kongresine Bolu eski Milletvekili Feti Görür, İl Başkanı Birkan Mertol başta olmak üzere çevre ilçe başkanları ve Cumayerli partililer katıldı. Mustafa Zorlu'nun Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda İl Başkanı Mertol ve eski Bolu Milletvekili Görür'de yaptıkları konuşmalarda Milli Görüş idealinin uygulanması için yapılması gerekli çalışmalar konusunda görüşlerini bildirdiler. Tek listeyle yapılan genel kurul sonunda SP Cumayeri İlçe Başkanlığına daha önceki dörnemlerde ilçe başkanlığı yapmış olan Hüseyin Keleş seçildi.

Haber; E. TAYHAN