Saadet Partisi İl Divan toplantısı, parti binasında yapıldı. Toplantıda il başkanı Birkan Mertol, gerek ülke gündemine gerekse yerel gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mertol, hükümeti 17 aralık yolsuzluk operasyonlarından dış politika ve ekonomiye ilişkin bir çok konuda eleştirdi. Mertol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın harcamalarını elektrik, su ve doğalgaza yapılan zamlar ve emekliye verilen maaşla kıyasladı.

 


Merol’un yerelde ise hedefinde Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş vardı. Mertol, Keleş’in 8 aydır görünen bir çalışma ortaya koyamadığını belirtti ve hayal gücünün geniş olduğunu dile getirdi.

 

Mertol, “ Düzce’de geçtiğimiz gün yapan ufak bir yağmurda çizme ile gezmek gerekti. Esnaf vitrin camlarını yıkamaktan bıktı. Sokaklar başıboş hayvanlarla dolu. Terminali, katı atıkı ihale ettik diyor, ortada görünen bir şey yok. 8 aydır yapılan bir icraat göremiyoruz. 100 bin metrekare film platosu yapacağını söylüyor. Seçimle söz ettiklerinden bir kaçını yapabilsin de hayal etmeye devam etsin. Bakıyoruz akşam saatlerinde özellikle çarşı içinde trafik had safhada. Ama halkın içinde başkanımızı göremiyoruz. Şu çamurun içinde yürüse bizde Düzce’de yaşadığına şahit olacağız. Sadece sırça kökünde, zırhlı arabasında bol bol Ankara’ya gitsin. Bol bol vaade bulunsun.”dedi.

 


Belediyenin ekonomisinin iyi olmadığını 70 gündür taşeron işçilerin maaş alamadıklarını söyleyen Mertol, Keleş’in belediye meclisini de toplantılara katılmayarak kaale almadığını dile getirdi.

Haber; S.KAŞKIR