35.Olağan kurultay sonrası Parti meclisine dâhil olan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Düzce teşkilatına teşekkür etmek üzere ziyarette bulundu. 

Ziyarette vekiller,  “Düzce Kahramanmaraş gibi CHP’de istediğimiz sonucu alamadığımız illerden biri. Bundan sonra Düzce ilimizde bizi sık sık göreceksiniz. İl başkanımız ne zaman isterse onun ve sizlerin emrinizdeyiz.” ifadelerini kullandı.

BENDE CUMHURBAŞKANI’NA SAYGI DUYMUYORUM

İki Milletvekilli ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye iyi yönetilmediğini savunan Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ının Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği tahliye kararı için "Ben Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara uymuyorum, saygı da duymuyorum “söylemine karşılık bende kendisine saygı duymuyorum’ ’cümlelerini kullandı.

ADALET BAKANI İSTİFA ETMELİ

Öztunç, ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın’ “Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararının Anayasa'ya aykırı olduğu söylemini eleştirdi. Öztunç, “Adalet bakanı adaleti yürütmekle görevlidir. Sen çıkıp anayasa mahkemesine verdiği karardan dolayı söylersen yazıklar olsun. Adalet bakanı istifa etmeli. Anayasa mahkemesi AK Parti’nin kapatılmama kararını verirken iyiydi. Bugün mü kötü oldu. İşlerine gelince iyi gelmeyince kötü.”dedi.

“Bizler Türkiye’yi kurtaracak partinin üyeleriyiz.” diyen Öztunç, Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’ının “90 yıllık enkazı kaldırdık” cümlesini sert bir dille eleştirerek, “enkaz 1923’te kaldırıldı. Son 14 yılda ise Türkiye’yi enkaza çevirdiler’ ’dedi.

ANAYASA MUTLAKA DEĞİŞMELİ

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu da anayasa çalışmaları hakkında konuştu. Dudu, CHP 1982 yılından beri karşı olduklarını altını çizdi ve “mutlaka değişmelidir.” dedi. Dudu, CHP’nin çağdaş ve özgürlükçü anayasayı savunurken, Ak Parti’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “başkan” yapacak anayasa çalışması içinde olduklarını belirtti.

Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili kararına ilişkin Dudu, “Bu onların demokrasiye ve anayasal sürece bakışıdır. Bu zihniyettekilerle hangi masaya oturup hangi anayasayı oluşturacaksınız. Adalet bakanına ise hukuk fakültesi diplomasını nasıl verdiklerini ben merak ediyorum. Bir gün gelecek o saygı duymadıkları anayasa mahkemesi önünde bu millete hesap verecekler.” ifadelerini kullandı.

Haber;S.KAŞKIR