Saadet Partisi İl Başkanlığı Olağan Kongresi’nin ardından yeniden il başkanı seçilen Birkan Mertol, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte parti ziyaretlerine başladı.

Saadet’in ilk durağı Vatan Partisi
Mertol’un ilk durağı Vatan Partisi İl Başkanlığı oldu. Mertol burada Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ile bir araya geldi.
Ziyarette konuşan Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Saadet Partisi İl Başkanlığı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:

“Saadet Partisi de şu an Amerikan emperyalizmine karşı aldığı tavırla İncirlik üssünün kapatılması için aynı tavrı göstermesi, vatan bütünlüğünü savunması konularında önemli eksenlerde birleştiğimiz yerler var. Düzce’nin meselelerinin konuşup istişare yaptığımız bir il başkanı arkadaşımızdır.”

“İktidarın önümüzdeki süreçte ülkeyi yönetme kudret ve kabiliyeti yok”
Konuşmasına iktidara yüklenerek devam eden Sönmez, şu ifadelerde bulundu:
“Şu an yalpalayan bir iktidar vardır. Ne yaptığını bilmeyen bir iktidar vardır. Bu iktidar önümüzdeki süreçte ülkeyi yönetme kudret ve kabiliyeti yoktur. Mehmetçik savaşırken arkada birlik ister, destek ister. Bunu zedeleyen davranışlar, kutuplaştıran davranışlar iktidar tarafından özellikle yapılıyor. Önümüzdeki süreçte hızla Türkiye ABD’den kopup komşularla, Asya ile işbirliği yapmaya gidiyor. NATO’dan çıkmaya varacak bir sürece giriyoruz. Türkiye artık borç bularak değil, üreten bir ekonomiye, komşularla eşit ilişkilerle işbirliğine giden bir sürece doğru gidiyoruz.”



CHP yönetimini de ziyaret etti

Mertol ve yönetim kurulu daha sonra CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, siyasiler arasında kavga gürültü olmamasını, ülke yararına çalışmaların ötekileştirmeden yapılmasını gerektiğini söyledi.
Seçim ittifakı yasasının meclisten geçmesini eleştiren ve bu yasa ile antidemokratik uygulamaların hukuki olarak yasallaştırıldığını belirterek, yasanın gündüz değil de gece yarısı meclisten geçmesini eleştirdi.

“Solcular bize hep kulaklarını tıkadılar”
“Herkes fikrini anlatsın.” diyen Mertol şu ifadelerde bulundu:

“Ama herkese basında, ulusal kanallarda da yer verilsin. Biz sesimizi duyuramazsak nasıl olacak? Genel Başkanımızın çok güzel bir tezi var diyor ki, solcu arkadaşlar bize şimdiye kadar kulaklarını tıkıyorlardı, tıkadıkları için bizi hiç dinlemediler. Ama bugün bakıp biraz dinleyelim diyince farklı bir mesele konuşmadığımızın farkına vardılar. Biz bu durumdan çok memnunuz.”

“İktidar her şeyi yabancıdan alıyor”
2019 seçimlerinde iktidara geldiklerinde yatırıma dönük işler yapacaklarını kaydeden Mertol iktidara yönelik şu eleştirilerde bulundu:
“Biz iktidara geldiğimizde yatırımların hepsini durduracağız. Bitmesine az kalan yatırımları öncelik sırasına göre sıralayacağız. Biz devletin kaynaklarını yatırıma yönlendireceğiz. Köprü yapıyorsun, cıvatayı İtalya’dan alıyorsun. Sadece beton yerli, halat yabancı, mühendis yabancı.”

Mertol son olarak, seçim ittifakı üzerine herhangi bir parti ile konuşmadıklarını söyledi.

“AK Parti hükümeti özelleştirme adı altında satıyor”
Mertol’un ardından sözü alan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, iktidara yüklenerek şunları kaydetti:

“Seçim güvenliği ile ilgili yasayı 20 saatte geçirdiler ama seçim çok daha güvensiz hale gelmiştir. Siyasi duruş var. Bu sabah haberlerde rahmetli Erbakan’ın konuşmasına denk geldim. Orada şeker fabrikalarının ne kadar önemli olduğunu anlatıyordu. Ama bugün elimizde Cumhuriyet döneminde kalan son fabrikaları da AK Parti hükümeti özelleştirme adı altında satıyor. Kim kazanacak Amerikan şirketleri kazanacak. Diğer ülkelerde nişasta bazlı şeker azaltılıp yasaklanırken Türkiye’de önü açılıyor anlamak mümkün değil.”



Tozan’dan fazla oy pusulası iddiası
Referandum zamanında başından geçen bir olayı aktaran Tozan, kendisine bir mesajın geldiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:
Asıl uğraşılması gereken mühürsüz oylar değil daha önemli bir mesele olduğunu söyledi. Bu zamanki seçime kadar bir sandıkta oy kullanacak kişi sayısı kadar zarf ve oy pusulası gelirken ve hepsi tutanak altına alınırken bu seçimde kişi sayısı kadar zarf geldi tutanak altına alındı kişi sayısının en az yüzde 50 daha fazla oy pusulası vardı ve tutanak altına alınmadı, dedi. Hatta bunu yazan benim partilim değil, “evet” yönünde oy kullandığını ve adalet yüksek bir kişi olduğunu söyledi.”

Tozan son olarak Mertol gibi, aynı düşüncelerde olduklarını söyleyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber: Ö.YILMAZ