MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında MHP adayı Ömer Küçük’e yaptığı “tereyağı dahi satamayan müflis tüccar” yakıştırmasını eleştirdi.

Yanına MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük’ü alan Danışmaz, Kaşıkoğlu’nun kullandığı üslubun uygun olmadığını belirterek “Seçim uğruna yaptığı ticareti aşağılamak hoş değil.” ifadesini kullandı.

SEÇİM UĞRUNA AŞAĞILAMAK HOŞ DEĞİL

Danışmaz “AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun adayımızla ilgili yaptığı açıklama iktidar partisi il başkanına yakışmayacak bir üslupta. Yapmış olduğu işle ilgili “tereyağcı” tabiri, kişinin kendisini bağlar. Herkes yaptığı işle gurur duyuyordur. Para kazanacağına inandığı mesleği yapıyordur. Bu çobanlık, iş adamlığı sütçülük olur… Alın teriyle yapılan her iş makbul ve mubahtır. Bizim hiçbir adayımızda “bu insanları nasıl yontar, dolandırır, tereyağından kıl çeker gibi cebindeki parayı alırız” mantığı olmadı olmayacak da. Biz insanların karşısına çıktığımızda yapamayacağız hiçbir sözü vermedik. Seçim uğruna yalan konuşup,iftira atıp Allah’a şirk koşabiliyorsalar söylenecek fazla bir şey söylemiyorum. Allah affetsin doğru yoldan ayırmasın. Seçim uğruna yaptığı ticareti aşağılamak hoş değil. Seçimler gelip geçici.” Dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE KÖTÜ ÖRNEK

Metin Kaşıkoğlu’nun milletvekilli dönemine göndermelerde bulunan Danışmaz, Kaşıkoğlu’nun 9 yıl hiçbir hizmette bulunmadığını şimdiki milletvekillerinin de onu örnek aldığını söyledi. Danışmaz, “ 9 yıl bu ülkenin milletvekili sıfatı ile dokunulmazlık alan ve 9 yıl yan gelip yanan, bir çivi çakmayan bu şahsiyet örnek bir vekil olarak şuan ki vekilleri de çalıştırmamaktadır. Onlarda önceki vekili örnek alıp yan gelip yatarak maaş alıp bulundukları ile hiçbir hizmet yapmıyorlar. Kul hakkını, yetim hakkını nasıl verebilecekler bunu göreceğiz. Allah affetsin. Allah başımıza Hz. Ali gibi yönetenleri getirsin. Halkın, Bundan sonraki süreçte iftiradan dedikodudan, “dün hırsız arsız yolsuzluk yaptı” diyen bugünün il başkanı ve kendisine “can düşmanım” diyen başkan adayına Düzce’yi zayi edeceğimizi düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

KAŞIKOĞLU’NA TAVSİYELER

Danışmaz, yerel seçim çalışmaları sürecinde Kaşıkoğlu’na bazı tavsiyelerde bulundu:
“İktidar partisi il başkanına buradan bir tavsiyem var. İnanmışsan Allaha itikatın varsa rantablları bırak üslubunu düzelt. Seçim kampanyalarında dün söylediklerini bugün inkar etme.”

Haber: S. KAŞKIR