Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan düzenlediği basın toplantısıyla seçimin ardından geçen 3 aylık dönemi değerlendirdi. Ağırlıklı olarak Düzce gündemine dair konuşan Tozan, “1 Kasım’da Düzce’nin tercihi olan AK Partili 3 milletvekilinin Düzce’nin sorunlarıyla ilgili bugüne kadar neler yaptıklarını merak ettim.” diyerek sözlerine başladı. Tozan, “Biz muhalefet partisi olarak eksiklikler tespit eder. Eksiklikleri belirleyerek çözülmesi için çözüm mercii olan iktidarı zorlarız.” dedi.

Basında Düzce hakkında yer alan haberlere ilişkin hatırlatmalarla açıklamalarını sürdüren Tozan, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in “İktidar makamı çözüm makamıdır” açıklaması üzerinden değerlendirme yaparak Keşir’e hak verdiğini ve sorunlara çözüm beklediklerini söyledi.

ARSLAN TEK BİR KELİME ETMİYOR

Tozan, Mecliste Çevre Komisyonu'na seçilen Milletvekili Fevai Arslan’ın tek bir kelime etmediği eleştirisini dile getirdi.

KIRMIZI PLAKAYLA ÖVÜNÜYORUZ AMA…

Düzce’nin hükümetin kurulma sürecinde önce bakanlık ardından bakan yardımcılığı beklentisine değinen Tozan ‘Düzce’ye bir kırmızı plaka geldiği için övünmüşüz. Bu beklentiler arasından kırmızı plakaya razı olduk. Arkadaşlarımız Düzce’nin sorunlarıyla maalesef yine ilgilenmiyorlar.’ ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ ŞOVU KİM YAPIYOR?

AK Parti İl Başkanlığı ve milletvekillerinin yararlı olacak şekilde hiçbir sorunla ilgilenmediğini savunan Tozan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu Düzce’ye getirme yönünde aldıkları söz üzerinden yüklenerek, ‘Sayın Başbakan’dan böyle mi söz alınır? Sayın Başbakan’ı yakalamışken sorunları ortaya koyarsınız. Çatır çatır çözüm için söz almaya çalışırsınız. Başbakan’ın Düzce’ye gelmesiyle sorunları çözmesinin ne alakası var. Şimdi şovu kim yapıyor?’ dedi.

ÜST MAKAMA YARANMA SİYASETİ YAPILIYOR

Kılıçdaroğlu’na AK Parti cephesinin yaptığı suç duyurularından söz eden Tozan, eylemi üst makama yaranma siyaseti olarak nitelendirerek bu girişimleri ‘Bir sonraki seçim için yaranma çabası olarak görüyorum’ şeklinde değerlendirdi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ EVLADININ SURİYELİNİN OTUZ İKİDE BİRİ KADAR DEĞERİ YOK MU?”

Türkiye’nin 2011 yılından itibaren Suriye’den gelen mültecilere 8 Milyar Dolar harcadığını söyleyen Tozan, harcanan bütçenin otuz ikide birinin fındık üreticileri için harcanabileceğini savundu ve “Türkiye Cumhuriyeti evladının Suriyeli'nin otuz ikide biri kadar değeri yok mu?” sorusunu yöneltti.

Haber:Y.SEVER