Hafta sonu gerçekleştirilen il kongresinde yeniden başkan seçilen Basri Karslıoğlu, dün akşam Erol Tayhan’la Manşet programına konuk oldu.
Oylarımızı Arttırmamız Gerekiyor
Kongreyi değerlendiren Karslıoğlu, adaylık sürecinden bahsederek, “Teşkilattan aday olmamı isteyenler olduğu gibi genel merkezden de isteyenler oldu. Tabii aday olmamı istemeyenler de vardı. Bu da demokrasi. Bende şansımı denemek istedim. Teşkilatlara giderek fikirlerini aldım. Uygun görüyorsanız oylarınıza talip olduğumu, başka aday düşünüyorlarsa buna da saygı duyacağımı söyledim. Düzce’de yüzde 12 oyu olan bir partiyiz. Dolayısıyla bizim oylarımızı arttırmamız gerekiyor ve iyi bir yönetim oluşturmalıyız.” diye konuştu.
Kongredeki çarşaf-blok liste çekişmesine de değinen Karslıoğlu, blok listede ısrarcı olmasının nedenini ise “Kendi ekibini oluşturmak” olarak cevaplandırdı.
Seçime Odaklanmamız Lazım
Kongreyi geride bırakan Karslıoğlu, hedeflerini de anlattı. Karslıoğlu, “Yeni bir yapılanmaya giderek yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmamız lazım. Bizim devamlı seçime odaklanmamız lazım. Bu nedenle halkımızı sık sık ziyaret ederek sorunlarını dinlemeliyiz. Vatandaşla karşılıklı bir diyalog haline girmeliyiz. Üye sayımızı da arttırmalıyız. Bölgedeki sorunları da yazılı ve görsel basında da dile getirmeliyiz. Düzce için ne faydalıysa bunu belirlememiz lazım. Düzgün bir muhalefet anlayışı ile doğru yapılanı söylemek, ama doğru olmayanı da yapıcı bir dille ifade etmek lazım diye düşünüyorum.” dedi.
Acil Çözüm Bekleyen Konular Var
Düzce’deki sorunların yüzde 70’nin 10 yıldır değişmeden durdurduğunu ifade eden Karslıoğlu, “ “Yığılca yolu” diyorduk aynen duruyor. “Terminalimiz yok” diyorduk aynen duruyor. Prefabrik okullar, yurt binaları, stadyum ve bir çok konu hala duruyor. Artık terminalin yerini belirleyip yapın. Belediye başkanının sözleri arasında da vardı bu konu. Artık Düzce büyüdü. İnsanların rahat yaşaması için acil çözüm bekleyen konular var. Dünyanın 16. büyük ekonomisine sahibiz deniliyor ama hastalarımızı asker koğuşu gibi hastanelerde yatırılıyor.” diye konuştu..
Düzce’nin Sorunlarını Mecliste Dile Getiriyoruz
 İktidar partisi milletvekillerinin Ankara’da sorunları dile getirmekten çekindiğini söyleyen Karslıoğlu, “İktidar partisi milletvekilleri gensoru vermez diyorlar ama çıkıp da mecliste Düzce’de prefabrik okullar duruyor, üniversite yolu yok diyemiyorlar mı? Biz devamlı gensoru veriyoruz. Meclis kürsüsünde dile getiriyoruz. En son Bolu Milletvekili Tanju Özcan, gündeme getirdi. Seçim döneminde prefabrikteki vatandaşlara söz vermişlerse sözlerini tutmaları lazım. Eğer bir milletvekili söz vermişse ve ardından duyarsız kalmışsa bunu da bir düşünmek lazım.” derken AK Parti il başkanı seçilen Kaşıkoğlu için de “Kaşıkoğlu il başkanı seçildiğinde Düzce yeniden imar edilecek gibi bir hava yaratıldı. Zaten 2 dönem milletvekilliği yaptı.” şeklinde konuştu.
Gerekli yardım alamıyoruz
“Bu şekilde devam ederse 50 yıl daha bekleriz” diyen Karslıoğlu, “Devletten yatırım almada 59. sıradayız. Gerekli yardım alamıyoruz. Düzce kadar sorunlarını çözemeyen il hemen hemen yok. Hem çok oy veriyorlar hem de sorunlar aynen duruyor.” dedi.
Düzce’nin kaderi mi bu?
Düzce’de tamamlanamayan yatırımlara de değinen Karslıoğlu, “Bütün iflas eden mühendisler Düzce’yi mi bulur? Hiç mi düzgün mütehhait kalmadı ya da Düzce’nin kader mi bu? Milletvekillerinin bunları düşünmesi lazım.” dedi.
Karslıoğlu, “İktidar partisi milletvekili olsaydım ve sorunlar bu şekilde devam etseydi istifa ederdim” diyerek iddialı konuştu.

 Haber; S. KAŞKIR