GENEL SÖYLEMLER

AK Partili adaylar alan çalışmasında 'Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa' ihtiyacına vurgu yapıyor. MHP'li adaylar ise iktidarı hedef alan söylemlerle dışına çıkmıyor. CHP'li adaylar da ' Gelin oy verin, gitsinler' sloganına sarılmış durumda. Bu durumda vatandaşlar kendilerini mecliste temsil edecek ve hizmet ederek sorunları çözecek milletvekili isterken partiler ile adaylar ise daha çok genel merkezin politikaları doğrultusunda bir şeyler yapabilmenin mücadelesini veriyor. Adayların yaptıkları çalışmalarda halka hizmet için yapmak istediklerinden çok, parti politikalarına yönelik ifadeleri vatandaşların kafasında ‘Biz ne olacağız?’ sorusunun dolaşmasına neden oluyor.

PROJELERDEN BAHSEDEN YOK!

Düzce seçmenleri tarım, sanayi, turizm, sağlık, eğitim başta olmak üzere şehrin avantajları ve dezavantajlarının saptanarak projelendirilmesini ve öne çıkanların bir seçim vaadine dönüştürülmesini beklentisi içinde.

ADAYLARDAN BEKLENTİ

Yaşanan fiili durum, Düzce halkı gözünde adayların derinliği ve vizyonuna ilişkin eleştirileri beraberinde getiriyor. Siyasetin kolay yoldan konum elde etme aracı olmadığını hatırlatan vatandaşlar, Ankara'ya göndereceği isimlerden şehir için neler yapacakları bilmek istiyor. Son olarak Ak Parti kanadından tren projesi ortaya atıldı. Ancak bunun dışında Düzce halkı, Yarım kalan yatırımlar, depremden sonra yapılan ve sonrasında kaderine terk edilen iş merkezleri, hızla büyüyen Düzce’de önemli ihtiyaç haline gelen yeni çevre yolu bağlantıları gibi yerel bazda  vaatleri de milletvekili adaylarından duymak istiyor…