AK Parti 2015 Genel Seçimleri'ne kadar bütün aylık genişletilmiş il toplantılarını farklı illerde gerçekleştirme kararı aldı. Bu doğrultuda AK Parti 99. Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. Ankara dışındaki ilk genişletilmiş il başkanları toplantısında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de hazır bulundu. Keleş, toplantı öncesi AK Partili belediye başkanları ile birlikte ilçelerde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Belediye başkanları, gruplar halinde Şanlıurfa'nın AK Partili 9 ilçe belediyesini ziyaret ederek, yetkililerle fikir alışverişinde bulundu. Başkanlar, belediyeleri farklı partide bulunan Suruç, Viranşehir, Halfeti ve Bozova ilçelerine de geçerek, teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. İlçe belediyelerine yönelik yapılacak çalışmaların görüşüldüğü ziyaretlerde, ayrıca ilçe belediye başkanlarından kentin tarihi hakkında bilgi alındı.

 

Suriyeliler de ziyaret edildi



Ziyaret adresleri arasında Suriye'deki iç savaşla birlikte Şanlıurfa'ya sığınan Suriyeliler de vardı. Geçici barınma merkezlerinin bulunduğu ilçelerdeki Suriyelileri de ziyaret eden belediye başkanları, mültecilerle yakından ilgilendi. Başkanlar, yapılacak yardımlar konusunda istişare gerçekleştirdi. 500 bin mültecinin bulunduğu Şanlıurfa'ya yardım malzemelerinin AK Partili belediyelerce sürekli olarak gönderileceği bildirildi.

En önemli stratejimiz çözüm süreci

Şanlıurfa'da belediye başkanları ve il başkanlarına seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, gelecek ayki toplantıyı da Edirne'de yapmayı planladıklarını söyledi. "En önemli stratejimiz çözüm sürecidir." diyen Davutoğlu, çözüm sürecini devam ettirmekte kararlı olduklarını vurguladı ve ekledi: "Ama Hakkari'den Edirne'ye, Muğla'dan Artvin'e kadar Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya kararlıyız. Türkiye'nin her yerinde siyaset yapmaya, Türkiye'nin her yerinde al bayrağı ve AK Parti bayrağını dalgalandırmaya kararlıyız ve bundan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz."

 

Haber;C.ÜSTÜNER