Bolu İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Bolu’da yerel bir televizyonda yayınlanan programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kutlu, Çınar Otel ile ilgili bir soruda, yıllardır Bolu ile Düzce arasında sorun olan Çınar Otel konusunda çok eleştirildiklerini söylerken, yapılan takas sonucunda Akçakoca’dan kazançlı çıktıklarını ifade etti.
Yıllardır konuşulan Çınar Otel'in Akçakoca Belediyesi'ne verilmesi karşılığında takasla alınan yeni yer ile ilgili neler yapılacağını açıklayan Kutlu, 'Çınar Otel konusunda çok eleştirildik. Sabırla bekledik ve biz oradan kazançlı çıkacağız demiştik. Bu da oldu. Bugün o arazi turizm alanında da başka alanda da değerlendirilebilecek bir arazi. Bolu nasıl bir yatırım yapmak isterse biz onunla ilgili yatırımı yaparız. Şuan hazırlanmış bir çalışma yok. Biz Akçakoca'da Bolu'nun bir yatırımı olmasını arzu ediyoruz. Düzce ile bir kardeşlik köprüsü de kurulması lazım. Kazan kaybet değil, kazan kazan yönetiminin olması söz konusu. Her iki taraf da bugün kazanmıştır, hem Akçakoca hem Bolu' şeklinde konuştu.
Düzce’nin il olarak Bolu’dan ayrılmasından sonra, Bolu İl Özel İdaresi’ne ait olması nedeniyle Düzce’nin sahip olamadığı Çınar Otel, iki il arasında yıllarca sorun teşkil etmişti. Son olarak yapılan görüşmelerle, Bolu İl Özel İdaresi Boloztur A.Ş'ye ait olan 2 bin 400 metrekare Çınar Oteli ile Akçakoca Belediyesine ait Hacıyusuflar Mahallesinde bulunan 2 katlı bina ile 3 bin metre kare arsanın tapu takası gerçekleştirilmişti.

Haber: H.İŞCAN