Başkanlık sisteminin gündemi oluşturduğu şu günlerde siyasi iradenin yanı sıra vatandaşlarda konuya bakışlarını farklı şekilde ortaya koyuyor. Sakarya’dan yola çıkan Yakup Çoruh ve Kürşat Kılıç isimli iki arkadaş, başkanlık sistemi ve yeni anayasaya geçiş için imza kampanyası başlattı.

İki arkadaş, Ankara’ya doğru araçlarıyla çıktıkları yolculuk süresince D-100 karayolu üzerinde bulunan il ve ilçelere uğrayarak vatandaşlardan kampanyalarına destek istiyor.


Hiçbir siyasi parti ve grubun isteği doğrultusunda bu yola çıkmadıklarının altını çizen Çoruh, vatandaşlardan aldıkları imzaları 1 Şubat Pazartesi günü randevu aracılığıyla Meclis Başkanına teslim edeceklerini söyledi.

Kendisini sorumlu hissettiği için arkadaşıyla yaptığı fikir alışverişi sonucu böyle bir karar verdiğini söyleyen Çoruh, başkanlık sistemine dair düşüncelerini ifade etti. “Başkanlık sistemi gelirse vatandaşlar kendilerini kimin yöneteceğine karar verme hakkına sahip olacak. Yaşı ilerlememiş vatandaşlarımız Ankara’da milletvekili pazarlıkları yapıldığını hatırlar. Kötü niyetli kişiler milletvekillerini futbolcu transfer eder gibi alır, bu durum Türkiye’ye büyük zarar verdi. Biz bu gibi durumların önüne geçilmesi için bir an önce ülkenin refaha ve huzura kavuşmasını arzu ediyoruz.”

Çoruh, vatandaşlar arasında taleplerini olumlu olduğu kadar olumsuz karşılayanlarda olduğunu belirterek bunu ülkenin renkliliği olarak değerlendirdi.

Kılıç, ise bir ilki gerçekleştirerek başlattıkları çalışmayla bir kamuoyu araştırması yaptıklarını söyledi.

İki arkadaş, imza toplamaya devam etmek amacıyla yolculuklarına Bolu’ya doğru devam etti. 

Haber:Y.SEVER