Bu zamana kadar yaptığı açıklamalarla hem kendi partisi olan AK Parti'ye hem de muhalefet partilerine sert çıkışlar yapan AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Her şey Genel Merkez'e bağlı”

Bu zamana kadar yaptığı açıklamalarla AK Parti İl Başkanlığı konusuna değinen Şahin, bu konuya yine değindi. Yaklaşan AK Parti İl Kongresi ile ilgili açıklamalarda bulunan ve başkanlığa aday olup olmayacağı merak edilen İlçe Başkanı Şahin, “Ben adayım demem. Genel Merkez'den bir talep gelirse seve seve kabul eder ve aday olurum.” diyerek konuya son noktayı koydu.
Diğer taraftan il başkanlığına göz kırpan Şahin'in AK Partili delegelerden destek almak noktasında tereddütler yaşadığı için il başkanlığına aday olmadığı da konuşuluyor.

“Kaşıkoğlu, teşekkür mektubu yolladı.”

Kaynaşlı İlçe Başkanlığı görevinden alındığı söylentilerine de yanıt veren Şahin, “ Seçimlerin ardından AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Haluk İpek, bana çalışmalarınıza devam edin dedi. Benim görevden düşmemi isteyenler Kaynaşlı'yı firesiz alınca görevden almak gibi bir cesareti kendilerinde bulamıyor. Benim görevden alınmam için bizzat girişimlerde bulunan Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, seçimi kazandığımız için bana bir teşekkür mektubu gönderiyor. İlçe başkanı değilsem neden gönderiyor? Zaten ilçe başkanı olarak ismi geçen arkadaş ortalarda da yok.” şeklinde konuştu.

“Kaynaşlı'ya doğalgaz geliyor.”

Yerel seçimlerin ardından Kaynaşlı'da hızlı bir çalışma atmosferine girildiğini kaydeden Şahin, “ Kaynaşlı'ya doğalgaz gelmesi konusunda girişimlerde bulunduk ve çalışmalar başladı. 2009 yılının Eylül ayında Kaynaşlı'da doğalgaz yanacak. İlçemiz su arıtma tesisine de kavuştu. Kaynaşlı halkı 7-8 yıldır sağlıksız su içiyordu. Her yağışlı havada sular çamurlu akıyordu artık böyle bu sorunumuz kalmadı. Kaynaşlı'ya doğal su arıtma tesisi kurulması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca ilçemize TOKİ'yi de kazandırmak istiyoruz. ” dedi.

“Önemli iş istihdamı sağlanacak.”

Bolu Dağı Tüneli çıkışına yapılacak olan Bolu Dağı A.Ş.'nin temelini büyük ihtimalle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın atacağını açıklayan Şahin, “ Dünyada eşi ve benzeri olmayan projenin inşaat ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Bolu Dağı A.Ş. Faaliyete geçtiğinde Düzce ve Kaynaşlı'da bin 500 kişi iş sahibi olacak.” diye konuştu.