30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti'nin sandık başında görevlendirdiği sandık başkanları eğitimden geçti. Akçakoca'da bir otelde düzenlenen toplantıya Düzce Milletvekili Osman Çakır, İl Seçim İşleri Başkanı Meryem Aydın Şirin, İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yemenici ve teşkilat üyeleri ile sandık görevlileri katıldı.

Başarıyı engellemeye çalışacaklar


Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, ülkenin tam bağımsızlığa adım adım ilerlediğini ve son bir adımın kaldığını ve bu adımın da 30 Mart Yerel Seçimleri olduğunu söyledi. Paralel yapının bu seçimleri manipüle etmek için her türlü oyunu yapacağı bilgisinin kendilerine ulaştığını belirten Bilgin, bu yapının “Seçimlere şahibe karıştı, sahte oy pusulaları bulundu, oylar çalındı” gibi iddialarla AK Parti'nin sandıkta alacağı başarıyı engellemek için ellerinden geleni yapacağını söyledi.

Seçimin namusu sandıktır


“Seçimin namusu sandıktır, sizlere sandıkları teslim ediyoruz.” diyen Akçakoca Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yemenici ise, “Halkımızın namusu da oylarıdır, bu oylara da bizler sahip çıkacağız ve sandıklarda eksiksiz yer alacağız.” dedi.

Sandığa sahip çıkılmalıyız


Yemenici'nin ardından kürsüye çıkan Düzce Milletvekili Osman Çakır ise “Türkiye büyüdüğü için birileri endişe içerisinde” diyerek, ülkenin gelişmesini, büyümesini istemeyenlerin olduğunu ifade etti. Türkiye'nin büyümeye devam etmesi için 30 Mart'taki seçimlerin önemli olduğunu belirten Çakır, bu nedenle sandığa sahip çıkılması gerektiğini söyledi.


Toplantıda daha sonra İl Seçim İşleri Başkanı Meryem Aydın Şirin, genel merkezin hazırladığı Sandık Başkanları Eğitim Semineri Programı çerçevesinde sandık görevlilerine bilgiler aktardı.

 

Haber;C.Üstüner