AK Parti Düzce İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan referandum programı kapsamında eski siyasetçiler halkla buluşmaya devam ediyor. Köy ziyaretleri kapsamında AK Parti eski İl Başkanı ve Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düverdüzü, Kaymakçı, Yeni Aynalı, Aynalı köylerinde eski Belediye Başkanı İsmail Bayram ise Hacıaliler, Gümüşpınar ve Altınpınar köylerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne neden ihtiyaç olduğunu anlattı.
“İstikrar ve güven ortamına girilecek”
Parlamenter sistem ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni karşılaştırarak vatandaşlara anlatan eski Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, tüm siyasi partilerin millete gitmekten korkmayacak bir sistemin geleceğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte çift başlılığın sona ereceğini kaydeden Kaşıkoğlu, “Bu iş, bir millet, bir memleket meselesidir. Bizler istiyoruz ki Türkiye prangalarından kurtulsun, daha da büyüsün, güçlensin. Yüzde 50 ve üstü oy alan bir Cumhurbaşkanı ülkenin teminatı olacaktır. Yeni sistemin getireceği istikrar ve güven ortamı Türkiye’nin daha güçlü bir atılım dönemine girmesine vesile olacaktır.” ifadelerinde bulundu.
“Ülkeyi daha ileriye götüremez”
Düzce Belediye eski Başkanı İsmail Bayram ise yeni sistemin gerekli olduğu konusunda şunları söyledi: “Parlamenter sistem ile yönetiliyoruz. Ama biz bu sistemin artık ülkeyi daha ileriye götürebilecek, Türkiye’yi daha siyasi istikrarlı bir ülke yapabilecek bir sistem olduğunu düşünmüyoruz. Bu sebeple AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi teklifiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çalışması yapıldı.” diye konuştu.
“Bu sistemden dolayı bedel ödedik”
Koalisyonlarla ve bakanlık pazarlıkları ile zaman kaybedilmemesi gerektiğini belirten Bayram, “Bu sistemden dolayı bedel ödedik. Bu sistem tek başına olmayı engel oluyordu. Her zaman siyasi karizması olan, tek başına iktidarlar çıkmıyor. Buna yapabilecek bir şeyimiz yok. Bundan önce Özal vardı, şimdi de Recep Tayyip Erdoğan var. Ama böyle gitmeyecek. Ara dönemlerde neler çektiğimizi biliyorsunuz. Bundan sonra tek başına iktidarlarla gideceğimizin garantisi yok. Bu sistem Türkiye’nin önünü açacaktır. 16 Nisan’da sandığa giderek evet oyu atmanızı bekliyor ve istiyoruz.” dedi.