CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Türkiye ekonomisinin mevcut durumuna ve geleceğine yönelik yazılı açıklama yaptı.

Resmen Açlıkla İmtihan Edilmek İsteniyorlar

Tanal, “Ekonomimiz çok iyi değil. Bunun aksini söyleyenlere halkım kesinlikle inanmamalıdır. Vatandaşlarımıza soruyorum dişinizden, tırnağınızdan, sağlığınızdan ödün vermeden kenara para koyabiliyor musunuz? Cevap maalesef hep hayır oldu. İnsanlarımız kaliteli yaşamın ne demek olduğunu unuttu. Memurumuz ayın sonunu getirebilme derdinde. İşçimiz aldığı asgari ücret ile resmen açlıkla imtihan edilmek isteniyor. Esnaf alacaklılarıyla resmen köşe kapmaca oynuyor. Emeklilerimizin hali hepten perişan. Buna rağmen ekonomimiz iyi diyenlere tek bir lafım var: Asgari ücret günlük vergiler ve primler kesilmeden bile sadece 59 Lira!” ifadelerinde bulundu.

Algı yaratılıyor
Sözlerine ülkenin yatırım yapılabilirlik sıfatını kaybetmesine atıf yaparak devam eden Tanal, “Ülkemize yatırım yapılabilir notunu ısrarla sürdüren bağımsız kredi değerlendirme kurumu Fitch bile bu notu yatırım yapılamaz olarak değiştirmiştir. Toplumda sürekli “Bunlar karanlık emellerin oyunları! Bunlar Türkiye’yi kıskanıyorlar! Bunlar Türkiye’nin büyümesini istemeyen Avrupa’nın oyunları!” Şeklinde bir algı yaratılıyor. Halkıma tüm samimiyetimle seslenmek istiyorum: Ekonomimiz gerçekten iyiye gitmiyor. Herkes borç içinde yüzüyor. Bankalara bağlı olmadan hayatını idame ettiren bir tane memur bir tane işçi bir tane emekli göremezsiniz.” şeklinde konuştu.