Vatandaş odaklı hizmet

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalara hızlı başladı. Düzce’nin gelişmesi ve kalkınması için ekip arkadaşlarıyla ellerinden geleni yapacaklarına dair seçim sürecinde söz veren Özlü, hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını daha ilk günlerden gösterdi.



Yanlış uygulamalara ‘Dur’ diyor


Bürokrasi kültüründen gelen bir isim olarak atadığı alanında uzman danışmanlarla Düzce’de sağlık başta olmak üzere bir çok alanda yaşanan yanlış uygulamalara ‘Dur’ diyen Özlü, belediyede verimin arttırılmasına yönelik de dikkat çeken kararlara imza attı.

Belediyede verim ve tasarruf dönemi

Başkan Yardımcıları Hüdaver Gösterişli ve Celal Kasapoğlu ile yaptığı değerlendirmeler sonucunda kurum içerisinde görev değişiklikleri yaparak, işleyişin daha sağlıklı ilerlemesini hedefleyen Özlü, henüz göreve geleli 1 ay bile olmadan halkın taleplerine de kulak vererek kronikleşen sorunlara odaklandı.



Parklar artık ait olduğu gibi halkın mekanları olacak


Yıllardır ticarethaneye dönüştüğü savunularak, halkın mekanı olmaktan çıktıkları savunulan İnönü ve Avni Akyol parklarındaki kaçak yapılaşmaya göz yummayan Özlü, gerekli resmi prosedür çerçevesinde bu yapıların yıkılmasını sağladı. Ayrıca en acil ihtiyaçlar listesinde başı geçen Düzce’yi vahşi depolamadan kurtaracak katı atık depolama tesisi çalışmalarının hızlanması için düğmeye bastı.

Mahallelerde çalışmalar başladı

 Yine Mahalle Sözleşmeleri’ndeki vaatleri gerçekleştirmek için ekipleri bir program çerçevesinde mahallerde görevlendiren Özlü, bu yoğun dönemde istişareyi her zaman öncelikleri arasında tutuyor.



İstişareyi ön planda tutuyor


Bu kapsamda Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, belediye üst yönetim üyeleri ile Kültür Merkezi’nde bir toplantı daha yaptı. Özlü, belediye üst yönetim üyeleri Başkan Yardımcıları Hüdaver Gösterişli, Celal Kasapoğlu, Meclis Üyesi Hasan Günden ve bazı birim müdürleri ile toplantıda bir araya geldi. Belediye başkanlığı görevini devralması ile hızla çalışmalara başlayan Başkan Özlü, kısa vadede yapılması planlanan idari yapılanma ve proje üretimi konusunda kurmayları ile istişare etti. HABER: C.ÜSTÜNER