Düzce'ye gelen Numan Kurtulmuş basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Baş örtüsü konusuna değinen Kurtulmuş, başörtüsü sorunun Türkiye'nin geçmişten gelen bir bürokratik oligarşisi olduğunu ve danıştayın bu konuya müahale etmesinin yanlış olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, “Türkiye'de geçmişten gelen bürokratik oligarşi bu konu. Danıştayın bu konu hakkında denetim yapması doğru değil. Bu tasarrufun denetimini yapmak hukuka aykırı. Genç kızlarımızı önüne engel konulması hiçbirşeyle bağdaşmaz. Türkiye'de bireysel hakların öne geçmenin tarihe karışması lazım. Mahkemenin bu kararı doğru değil.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Türk Telekom Arena Stadı'nda Başbakan'ın protesto edilmesi konusunun gereğinden fazla büyütüldüğünü vurguladı. Yaşanan gelişmelerin Türkiye'nin gündemini boş yere meşgul ettiğini savunan Kurtulmuş, siyasetin hiçbir ülkede bu kadar ilkelleşmediğini vurguladı.  Kurtulmuş,  “Biz Türkiye'nin ucube tartışmaları ile ve Galatasaray'ın stadında yaşanan olaylarla gündeminin meşgul edilmesini istemiyoruz. Türkiye'nin esas gelişmelerinin üzeri örtülmeye çalışılıyor. Siyasette hiçbir yerde bu kadar ilkel bir üslup yok. Yapılan harcamayı Galatasaray'ın başına kakmak ayıp. Yuhalamayı da doğru bulmuyorum. Ama Başbakan'ında bu tavrını tastiklemiyorum.” dedi.

Esnafın durumunun içler acısı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, birilerinin cebinin dolduğunu ve esnafın hep aynı kaldığını vurguladı.

Daha sonra fındık konusuna değinen Genel Başkan Kurtulmuş, fındığın Türkiye'de üretildiğini ve dünyanın fındık ihtiyacının % 70'ini karşıladığını ifade etti ve bu potansiyeli hükümetin kullanamadığını da vurguladı.

Haber; R. BAL