Bir dizi ziyaret ve program için Düzce’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Gölyaka’nın ardından ikinci durağı AK Parti Düzce İl Başkanlığı oldu.



Turhan parti binası önünde partililer tarafından karşılandı. Daha sonra il başkanlığına geçen Turhan’a burada yöresel ürünlerden oluşan bir sepet hediye edildi. İl Başkanı Mustafa Keskin Turhan’a 31 Mart seçimleri öncesinde Düzce’nin  bir önceki seçimlerdeki durumuna ilişkin bilgi verdi ve ekledi: “İnşallah sizin de desteğinizle Düzce’de 10-0 yapacağız.”





Turhan ardından basın mensuplarına bir değerlendirmede bulundu.

“Düzce önemli ulaşım akslarının geçtiği bir ilimiz”
Bugün, bakanlığın sorumluluğundaki çalışmalarla ilgili ziyaretlerde bulunduğunu söyleyen Bakan Turhan, şunları kaydetti:

“Düzce önemli ulaşım akslarının geçtiği bir ilimiz. Gerek ulusal, gerekse uluslararası ulaşım koridorlarının geçtiği bir ilimiz. Dolayısıyla Düzce’miz bu trafik hareketinde şehrin içinden geçen trafik nedeniyle zaman zaman bazı kavşaklarda sorunlar ve sıkıntılar yaşanmakta. Bunların önemli bir kısmını yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz.”

Bakan Turhan, Gölyaka’da söylediği kavşak ve bağlantı yolu sözünü burada da yineleyerek, “2-3 ay içinde tamamlanıp hizmete açılacak. Bu vatandaşlarımız için önemli” dedi.



Bakan Yığılca yolunun neden geciktiğini açıkladı!
Şehir merkezi ile Yığılca arasındaki karayolu inşaatının yapım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Turhan, şöyle konuştu:

“Bu güzergahta mevcut arazi yapısının gerek topografyası, gerekse jeolojik yapısı çalışmaları olumsuz etkilemekle birlikte bizim burada uyguladığımız inşaat metodu ve proje çözümleri ile birlikte viyadük, köprü hatta tünellerle bu koridorumuzla Yığılca ilçemizdeki ulaşımı daha yüksek standartlı bir yol haline gelecek. Bu sadece Yığılca ile kalmayacak. Devamında Alaplı ilçesine kadar bu yol inşaatını gerçekleştirip bu koridorda da özellikle Ereğli demir-çelik fabrikalarının ihtiyacı olan bazı madenlerin nakliyesinde kullanılan bu yol standardının yükseltilmesi ile birlikte sanayi amaçlı trafik rahatlamış olacak. Ekonomik bir ulaşım hizmeti verilecek.  O bölgede yaşayan insanımız daha ekonomik ve konforlu bir ulaşıma kavuşacak.”

“Sahillerin korunması amacıyla mahmuzlarımızı yapacağız”
Akçakoca’ya ilişkin de konuşan Bakan Turhan, “Yine bakanlığımızın sorumluluğunda olan Akçakoca’da yapmayı planladığımız balıkçı barınaklarının büyütülmesi. Akçakoca sahilleri ki özellikle sadece Düzce’ye değil çevre illerdeki vatandaşların çokça kullandığı bir sahil. Vatandaşlar yaz aylarında Akçakoca sahillerinde tatillerini yapıyor. Bu sahillerin korunması amacıyla da mahmuzlarımızı yapacağız ve deniz tahribatının önlenmesini sağlayacağız” ifadesinde bulundu.

“Çevre yolumuzun batı kısmı için çalışmalar bu yıl başlayacak”
Turhan ayrıca, “Düzce çevre yolumuzun doğu kısmı tamamlandı. Batı kısmı için de proje, imar, yol terki çalışmaları da başladı. Bununla ilgili bu yıl çalışmalara başlamayı planlıyoruz” dedi.

“Çalışmalar yapılıyor, karar vereceğiz”
Düzce’den geçmesi için özellikle Düzce Üniversitesi’nin ciddi çalışmalarının olduğu hızlı tren projesine ilişkin de bir değerlendirmede bulunan Bakan Turhan, “Düzce Üniversitesi’nin hızlı tren çalışmasını arkadaşlarımız inceliyor. Bizim yaptığımı güzergah tespiti, etüdü var onunla ilgili olarak yapılabilirlik, fizibilite, etüt çalışmalarını demiryollarındaki arkadaşlar yapıyorlar. Ona göre karar vereceğiz” diye konuştu.

Haber: Ö.YILMAZ