Bolu eski Milletvekili Necmi Hoşver yaptığı basın açıklamasında Türkiye’deki siyasetin seviyesinin iyice düştüğünü ve seçimi Kurtuluş Savaşı olarak nitelendirdiğini vurgulayan Hoşver, Parti teşkilatındaki bazı arkadaşlarımızın başka partiler için çalıştığına dair söylentiler var. Bunların belli noktalardan yayıldığını biliyoruz. Türkiye’deki siyasi seviye iyice düştü. Siyasi seviyenin düşmesi insanların üzerinde büyük bir bıkkınlık getirdiğini görüyoruz. Vatandaşlarımızın seçime karşı hiçbir zaman bu kadar ilgisiz olduğu hiç görmedim. Sanki seçim olmuyor gibi davranıyorlar.” Şeklinde konuştu.

8 parti birleşip MHP’nin çatısı altında Milli Kurutuluş Cephesi adı altında seçime girme düşüncelerinin olduğunu ve bütün partiler kabul ettiğini ancak Bahçeli ve Cihan Paçacı’nın buna karşı çıktığını öne süren Hoşver, “Neden karşı çıktıklarını biliyoruz. Merkez sağda bir toplanmayı dışarıdaki güçlerin istemediğini biliyoruz. Devlet Bahçeli’ye de bu birlik beraberliği kabul ettirmediklerini düşünüyoruz. Bugünlerde kaset skandalları ile düşündüklerimizi yeniden değerlendirince asıl amaçları MHP’yi baraj altında bırakma istekleriymiş.” Dedi.

“Ben bu seçimin ikinci Kurtuluş Savaş olarak nitelendiriyorum.” Şeklinde konuşan Hoşver, “Ülkenin bölünmeye gittiği yılların verdiği tecrübeme göre söylüyorum. Geçmişte, Adalet Partisi, Anavatan Partisi Doğru Yol Partisinin yapmış olduğu hizmetleri çıkardığınız zaman ülke çıplak kalır.” Dedi.

“Türkiye’nin her noktasında hizmeti olan iki partinin birleşmesinden doğan Demokrat Partinin bu halde olmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Buradan daha önce bu partilerde görev alanlara sesleniyorum, dün sizin partiye ihtiyacınız vardı bugün bizim size ihtiyacımız var. bu parti eğer yok olursa Türkiye’deki bu boşluğu başka partiler doldurur ve bölünmeyi durduramayız.”

Haber; R. BAL