Bu dava milat olacak

Bugün Düzce Adliyesine gelen Kaşıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyeti adaletine güvendiğini ve bu davanın kurum ve kişiler hakkında yalan yanlış haberler yazanlar için bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Konuyla ilgili internet sitelerinde yayınladıkları bildiri ile tüm gerçeği gözler önünde serdiklerini hatırlatan Kaşıkoğlu, “iftira, şantaj, yalan haber gibi tüm unsurlarla kişisel menfaat çabasında olanların yanına kar kalmaması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti. Hem şahsımızın hem de partimizin hak ve hukukunun korunması noktasında bugün hazırlamış olduğumuz şantaj, iftira ve basın yoluyla küfür hakaret noktasındaki yazılarla ilgili şikayetimizi Cumhuriyet başsavcılığına teslim edeceğiz ve kişi hakkında cezai tahkikat yapılması anlamında süreci başlatacağız. Bu kişiler meydanın boş olmadığını ve  isteyen herkesin “basın mensubuyum” diyerek kurum ve kişiler hakkında yalan yanlış haberler yazılamayacağı noktasında bu dava önemli bir milat olacak. Bağımsız yargıya güveniyoruz. Onun yaptığı bazı yayınlar ve açıklamalarla bu tür hukuktan kaçma girişimlerinin önüne geçeceğini düşünüyoruz. Bugün sadece cezai tahikak açısından yapacağız. Ayrıca yayınlar marifiyeti ile elde ettiği gelirlerin yanına kalmaması adına ileriye yönelik maddi ve manevi tazminat haklarımızı saklı tutarak taleplerimizi yapacağız.”dedi.

Asla takibinden vazgeçmeyeceğiz

Davanın ısrarla takipçisi olacaklarının altını çizen Kaşıkoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kişilerin hak ve hukuka saldırının bir bedeli olduğunu türkiye Cumhuriyeti kanunlarının da bu tür saldırılara izin vermediğini ortaya koyacak.. Bunun ısrarla takipçisi olacağız. Emeğini ortaya koyarak,  cansiperane kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik gece gündüz demeden zor şartlarda çalışanlarla, insanların hakkında karalama kampanyası şeklinde hakksız çıkar elde edenler ve buna destek olanlar aslında çok da güçlü olmadıklarını göstermek adına çok önemli bir dava olduğunu düşünüyorum. Asla takibinden vazgeçmeyeceğiz.”

Haber: S. KAŞKIR