“Diyarbakır’ın Silvan ilçesi kırsalında 13 askerimizin şehit düşmesi ve 7 askerimizin de yaralanması Türk Milletinin yüreğini dağlamıştır.” diyen Danışmaz, Son 1 ayda PKK terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı başlatmış olduğu haince ve hunharca saldırılar gitgide arttığını ifade etti.

“Ne enteresandır ki Türk kamuoyu ve Türk basını bu işi görmezden gelip, daha önce manşetten taşıdığı haberleri şimdi önemsiz bir habermiş gibi haber dahi yapmamaktadır. Bu yapılan saldırılar Türk halkının vicdanını sızlatmakta, yüreğini ağlatmaktadır. Bunun içindir ki daha düne kadar gelen bir şehit haberimizde Türk halkı ayaklanıp, PKK’ya karşı tepkisini ortaya koyuyordu. Sloganı da “Kahrolsun PKK” veya “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” idi. Bu söylemleriyle yüreklere su serpmekteydiler. Ama artık bu söylemler kalktı, kaldırıldı. Kamuoyu duyarsızlaştırıldı.” Şeklinde konuşan Danışmaz, MHP olarak şehit edilen 13 askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyor, Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin ve Türk halkımızın başı sağ olsun diyoruz.” Dedi.

Hükümetten TSK ile birlikte en cesur ve en keskin tedbirleri alarak terörün bitirilmesi veya yok edilmesi adına çalışma yapılmasını önemle beklediklerini vurgulayan Danışmaz, “hükümet, PKK açılımı denilen yıkım projesinden vazgeçtiğini açıklamalı, terörle hem içerde hem de Kuzey Irak’ta etkili bir mücadele için Türkiye’nin bütün imkanlarını seferber etmelidir. Bunları yapmadığı takdirde, Tarih ve Türk Milleti kendisini affetmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi, Başbakan’ın çok gecikmeli de olsa aklını başına alıp terörle mücadele için atacağı bu adımları samimiyetle destekleyecektir.” İfadelerini kullandı.

Haber; R. BAL