Çin'de yaşanan olaylarla ilgili tepki gelmeye devam ediyor. Uzun süredir açıklamalarda bulunmayan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz, Çin'in Sincan Uygur Özerk Belgesi'nde yaşanan ve yüzlerce Uygur Türkü'nün ölümüyle sonuçlanan olayları kınamak için basın açıklaması düzenledi.

Ilgaz, Çin'in Uygur Özerk Bölgesi'nde son on gündür yaşanan olayların trajik boyutlara ulaştığını vurgulayarak, Çin Halk Cumhuriyeti'nin bu bölgede yaşayan soydaşlara yüzyıllardır yapılan baskı ve zulüm politikasının artık baskı ve zulüm olmaktan çıkıp soykırım boyutuna ulaştığına dikkat çekti.

“Düşündürücü ve esef vericidir.”

Ilgaz açıklamasında,” Medeniyetin gözü önünde yaşanan bu trajik olaya ne Hükümet'imizden ne de uluslararası kamu oyundan yeterli tepki gelmemiş olması düşündürücü ve esef vericidir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak soydaşlarımıza yapılan bu insanlık dışı muameleyi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Özellikle AK Parti Hükümet'inden ve sayın Başbakan'dan daha etkili bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Sayın Başbakan olayı kınadığını açıklamıştır ancak bizim için bu yeterli değildir. Soydaşlarımıza yapılmakta olan bu katliamın sona erdirilmesi için Türk halkının ve Hükümet'imizin yapacağı çok daha etkili eylem ve adımlar vardır ve bunlar mutlaka harekete geçirilmelidir. Şimdi Türk halkı olarak gözlerimiz Davos fatihi one minute Tayyip'i aramaktadır. Bir kahramanlık yapılacaksa şimdi sırası gelmiştir.” diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı gösterdiği tavır nedeniyle eleştirdi.

“İl Başkanı resmen şov yapmaktadır.”

Beyköy yolu ile ilgili bu zamana kadar yapılan açıklamalar ve yoldaki asfaltlama çalışmalarına Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç olmadan başlanması konusuna da değinen Ilgaz, “Bir İl Başkanının çıkıp böyle bir şey yapması şov yapmaktan başka bir şey değildir. Bu siyasi olarak kendisine ne kadar yakışır sormak gerekir. Milletvekili Metin Kaşıkoğlu konusuna girmek bile istemiyorum.” şeklinde konuştu.

Murat AYDIN