Cumartesi Günü Tarım Bakanı tarafından açıklanan 4 YTL'lik fiyata üreticilerden olduğu kadar siyasi partilerden de tepki yağıyor, Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İL Başkanı Zekeriya Tozan, hükümetin ne yaparsa yapsın oy alacağı düşüncesiyle rahat hareket ettiğini dile getirirken, bu koşullar altında hükümet istifa etmeyeceğine göre halkın Ak Parti'den istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Tozan konuşmasına eylül ve Aralık ayları arasında üç ay gibi bir zaman dilimi olmasına rağmen, kademeli fiyat uygulaması ile , fiyatın bu üç ayda neden yüzde 25 fiyat farkı verildiğini sordu. Bunun nedeninin alivre satış anlaşması ile üreticiden 2,5 Ytl'den fındık toplayan tüccarın, AKP Hükümetini etkisi altına alması olduğunu savunan Tozan, TMO'nun birçok üreticinin fındığını almayarak üreticiyi tüccara mahkum edeceğini de iddia etti.

2005 Yılında 7 YTL olan fındığın 2006 yılında 2 YTL'ye düşmesine rağmen daha fazla oy alan AK Parti'nin hükümetin rahat olmasına yol açtığını savunan Tozan, her şartta oy alacağını düşünen hükümetten istifa beklemenin yanlış olduğunu, bu nedenle halkın AK Parti'den istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Tozan bir sonraki seçimlerde Dini propaganda ve gerilim unsurlarını yana bırakarak, akılcı Bir analiz sonucu oy kullanmaya davet etti.