Diyarbakır'da PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit olan 13 askerin acısı tüm Türkiye’de hissedilirken İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez bir açıklama yaptı. Sönmez, "Bu projenin esas sahibi ABD'dir.Yardımcılar Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan'dır. Tayyip Erdoğan yeni bir bölücü anayasa hazırlamakta, milletimizi ise çaresiz duruma düşürerek bölücü anayasaya itha etmek için, PKK ise vurucu güç olarak kullanılmaktadır.“ Ifadelerini kullandı.

“Görevleri açıktır ve bu görevi yerine getirmektedirler. Tayyip Erdoğan'ın ortadoğu projesi zaten bunu içermektedir. Bugün Türkiye 2 seçenekle karşı karşıyadır. Ya Ankara'da milli hükümet oluşturulacak NATO‘dan ve Amerika denetiminden çıkılarak Türkiye Ankara'dan yönetilecek ve milli bütünlüğümüz sağlanacak ya da bu projelerin taşeronu olacak ve Türkiye 'de diz çöktürülmeye çalışılmaktadır. Türkiye‘yi de bölen bir harita vardır. Bu haritaya defalarca göstediğimiz, Güneydoğu bölgemizi de içeren ve bölgede ikinci İsrail kukla kürt devleti oluşturmak ve özerklik talepleri ve bunların açıklanması bu yeni ve bunların açıklanması bu yeni anayasa ve saldırılar bunun başlangıcıdır.

Ya bu anayasaya razı olacağız ya da Türkiye haritasını koruyacağız. İki seçenek vardır. Buradan milletimize sesleniyoruz. AKP'ye oy veren milletimize sesleniyorum. Bu hükümetle devam edersek, bu olayların devamı gelecektir. Çünkü proje budur. Milletimiz artık gaflet uykusundan uyanmalıdır. Bu evlatlarımızı elbette bağrımıza basıyoruz acımız büyüktür. Fakat hamasetle olacak iş değildir. Bölünmeye Türkiye razı olsa bile ağır bedeller öder. Bölünme birlikte omaktan daha ağırdır. Bu hükümet, iç kargaşa, kaos ve iç çatışmalara götürüyor. Bu milletin artık ayağa kalkıp dur demesi lazım. Herkesin ona göre düşünüp hareket etmesi lazım. Ülkemiz, Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü, bağımsızlığını korumak için olsun. Yoksa kurda, kuşa, Amerika'ya, batıya ülkeyi yem ederler, bu iktidarla türkiye'nin çıkışı yoktur."

Haber; R. BAL