Seçim çalışmaları kapsamında programlarına doludizgin devam eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, dün de Akçakoca’da programlara katıldı. Özlü, ilçenin iftar yemeği programına da katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

“Her adımda, her projede bu sorumluluğu hissediyoruz”
Bu zamana kadar ilçede yapılan çalışmalara değinen Özlü, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Değerli kardeşlerim Türkiye bugün bilim ve teknolojiyi merkeze koyarak ürettiği projelerle sadece milletimizin gururu olmakla kalmıyor.  Ülkemiz ekonomisi, sanayisi, sosyal yapısı ve kardeşliğiyle aynı zamanda İslam aleminin gururu halindedir. Bizler hayata geçirdiğimiz her adımda, her projede bu sorumluluğu hissediyoruz. Taşıdığımız yükün ağırlığıyla hareket ediyoruz. Yüce Allah bugüne kadar bizleri utandırmadı. İnşallah bundan sonrada utandırmayacak. Bugüne kadar sizlerle birlikte hayırla yad edeceğimiz uzun bir yol yürüdük. Ben bir yandan bakan olarak ülkemize hizmet ederken diğer yandan sizlerin kardeşi olarak Düzce”miz için seferber olmaya çalışıyorum. Sizler yaptığımız çalışmaların en yakın tanıklarısınız. Bugün Akçakoca’da belediyemizin öncülük ettiği bir dizi açılışı gerçekleştirdik. Kent meydanımızı ve istiklal meydanımızı, yöresel ürün stantlarımızı, taksi duraklarımızı açtık. Ayrıca; 2016 yılının Ağustos Ayındaki Cerablus Harekâtı’nın ilk şehidi, hemşehrimiz, şehit Ercan Çelik’in adını verdiğimiz, semt sahamızı açtık. Akçakoca’ya siyasal bilgiler fakültesini kazandırdık. İlçemizin su sorununu çözdük ve arıtma sistemlerini de faaliyete aldık.”



“Ciddi bir istihdam kapasitesi oluşturacağız”
Bundan sonrada ilçe için önemli çalışmalara devam edeceklerini dile getiren Bakan Özlü, ifadelerine şu şekilde devam etti:

“Şimdi Akçakoca’nın turizm değerlerini ortaya çıkarmak ve turizm sezonunu uzatmak için, hızla birçok alanda çalışmalar yapıyoruz. Akçakoca yat limanı ihalesine, inşallah bu yıl içinde çıkacağız. Ceneviz kalesinin restorasyonunu tamamlayacağız. Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni Akçakoca’mıza kazandırdık. Burayı, hızla yatırımcılara açarak ciddi bir istihdam kapasitesi oluşturacağız. 5 bin civarında insanımız bu bölgede çalışacak. Yine Akçakoca yeni devlet hastanesi ile ilgili yer sorunu çözüldü. Yerin kamulaştırılmasından sonra inşallah yeni devlet hastanesi binamızın da ihalesini yapacağız. Düzce’mize ve Akçakoca’mıza yaptığımız hizmetler, yapacaklarımızın sadece ufak bir işaretidir. Bugün eğitimden sağlığa, turizmden sanayiye her alanda çözülemez denen pek çok sorunu çözülmüş, gerçekleştirdiğimiz projelerle yüzünü geleceğe dönmüş bir Düzce var.”



Bakan Özlü, iftar programının ardından da sahur programına katılmak için Çilimli’ye gitti.



Haber: M.AYDIN