5 yıldır özellikle Düzce'nin köylerine hizmet götürülmesinde önemli kararlar alan Düzce İl Genel Meclisi üyeleri, 31 Mart'ta yapılacak Yerel Seçimler öncesinde son kez İl Özel İdare binasında toplandı. İl Özel İdaresi veda toplantısına, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı da katılım sağladı. İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yılmaz’ın başkanlığındaki son toplantıda, 5 yılda yapılan projelerden bahsedildi.




 

“2014-2018 yılları arasında 26 milyon bir bütçe kullanıldı”
5 yıl içerisinde bir çok karara oy birliği ile imza attıklarını kaydeden 2 yıldır İl Özel İdare Genel Sekreterliği'ne vekalet eden Gümüşova Kaymakamı İsmail Sündük, rakamsal veriler aktardı. 

Sündük, '5 yıllık dönem içerisinde 556 asfalt yapımı gerçekleşti şuanda ise 750 kilometrede. Toplam yol 2700. Yaklaşık 800 metre kare yolumuzun şehir çizgileri tamamlandı. Havalar el verdiği sürece araçlarda bizim ekipmanlarda bizim her şey bizim. Biz asfaltımızı da şehir çizgilerimizi de yapıyoruz.  Yaklaşık 100 köyümüzde çocuk oyun parkı gerçekleşti. 43 heyelana müdahale ettik. İçme suyu anlamında 164 proje gerçekleştirdik. 45 adet iş yapımı bunların içerisinde okul, kültür merkezi kamu ve kuruluşların ihtiyaçları ile ilgili 45 proje 116 milyon bir bedelde gerçekleştirdi' diye konuştu. İl Özel İdare'nin elinin değmediği bir yer olmadığını ifade eden Sündük, 'Sayım Valimin önderliğinde çok güzel işler gerçekleştirdik. Her yerde İl Özel İdarenin izlerini görmek bizi çok gururlandırdı. Sizlere çok teşekkür ederiz. Bu bir veda değil tabii ki. İnşallah kapılarımızın her zaman açık olduğunu ve yatırım noktasında desteklenmelerin bizimle beraber olduğunu biliyoruz.” diye konuştu.


 

“Seçilecek olan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”
Eski İl Genel Meclis Başkanı Dursun Çakır seçilecek yeni meclis üyesi arkadaşlarına başarılar dileyerek şunları söyledi: 
"5 yıl o kadar kısa bir zaman ki dün gibi geçti. Ben siyasetin en güzel şu tarafını seviyorum bu işler bittikten sonra diğer hayatımızdaki dostlukların devam etmesi ve onlarla hala aynı meclis üyesi gibi görüşmem noktasında katkılarımız olduysa ki öyle düşünüyorum ve bu yüzden çok mutluyum. Seçilecek olan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”


 

Aydın hellallik istedi
AK Partili İGM Üyesi Cahit Aydın ise konuşmasına 'Sert üslubum nedeniyle kırdığım insanlar olduysa helallik istiyorum' diyerek başladı. Aydın, 'Bu 5 yıl içerisinde 1 kat trilyon yatırım yaptık. Bu yatırım içerisinde de en büyük destek ve en büyük öncülüğümüzü sayın valimiz yapmıştır. Sayın valimizin bizle beraber verdiği hizmet için teşekkür ediyorum. Düzce’de özel idare asfalt imalat fabrikası kurdu. Kendi ölçeklerimizin çok üzerindeki illerden dahi çok öndeyiz. İller bu hususta bize gıpta ediyor” açıklamasında bulundu.

Devletin kapısı hepinizin kapısı sonuçta her zaman geleceksiniz”
Vali Zülkif Dağlı ise, bu ahengin ve kardeşlik ruhunun devam edeceğini ve devletin kapısının daima açık olacağını belirterek şunları kaydetti:

“Ben oldum olası veda konuşmalarını hiç sevmem çünkü insanı hüzünlendiriyor. Biz her ne kadar burada olsak arkadaşlarımızın için bir veda maiyetinde toplantımız. Arkadaşlıklar, dostluklar, kardeşlikler hiçbir zaman koltuktan ibaret değildir. Bu arkadaşlıklar bu ahenk dışarıda da özel hayatımızda, bizim de başka yere tahinimiz çıktığında mutlaka devam edecek biz bunu hep böyle görüyoruz. Devletin kapısı hepinizin kapısı sonuçta her zaman geleceksiniz, görüşeceğiz ve bu kardeşlik ruhu bundan sonrada bu ahenk içerisinde devam edecek. 5 yıl boyunca çok güzel işler yaptınız. Biz 2 buçuk yılında sizinle beraber çalışma imkânı bulduk. 10 gün sonra benim de tam 2 buçuk yılım burada dolmuş olacak. Çok güzel çalışmalara imza attığımızı müşade etmiş olduk.'

İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yılmaz da bir veda konuşması yaptı. Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
Bugün Dünya Kadınlar Günü olduğu için bizde toplantımızın sonunu özellikle 8 Mart’a denk getirdik ki meclisimizde 3 tane kadını tabi ki erkek arkadaşlarımızla beraber bu meclisi doldurduk. Gelecek mecliste inşallah kadın sayımız olur diye umut ediyoruz ama biraz az olacak öyle gördük. Bir daha ki sefere daha çok çalışmamız lazım diye tahmin ediyorum.”

Konuşmaların ardından il genel meclisi üyelerine 5 yıllık emeklerinden ötürü hediyeler takdim edildi. Toplantı İl Genel Meclis binasının önünde hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.



Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ