10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sahaya inme kararı alan Ak Parti’de il başkanı Metin Kaşıkoğlu basın toplantısı düzenleyerek destek istedi.
Bayram havasında seçim geçirmek istediklerini ifade eden İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu gereği siyasi partilerin adaylara maddi destek vermediğini hatırlattı ve açılacak banka hesabına bağışta bulunulması çağrısında bulundu.


Partisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek isteyen Kaşıkoğlu, ardından gündemdeki konulara ilişkin basının sorularını yanıtladı. Kaşıkoğlu, geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisinde basına uygulanan sansürü değerlendirdi ve iletişimsizlik olarak yorumladı.


MAKSADINI AŞMIŞ


Konuyu muhataplarıyla görüştüğünü dile getiren Kaşıkoğlu, “ Seçilen cümleler biraz maksadını aşmış. Derdini anlatmada kifayetsizlik yaşanmış. Zaten basın mensuplarının bütün zamanlarını il genel meclisi üyeleri gibi toplantıyı başından sonuna kadar geçirmek istemiyor. Eğer doğru cümleler seçilseydi bugünkü soğukluk yaşanmazdı. iletişim eksikliği olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.


TARAFLAR TARTIŞMAYI KESMELİ


Kaşıkoğlu, Son günlerde Milletvekili Osman Çakır’ın bir sivil toplum kuruluşu ile yaşadığı restleşmeye değindi ve üzüntü verici olarak nitelendirdi.


Kaşıkoğlu, “ basın üzerinden bir sivil toplum temsilcisi ile konuşması üzüntü verici. Elbette taraflar farklı düşünebilir ve fikir ayrılıkları olabilir. Bu bizim zenginliğimizdir. Ancak tarafların biran önce tartışmayı kesmesi daha doğru. Taraflar biraya gelerek çözüm araması en iyisi. Ben buradan “itidal” çağrısında bulunuyorum.” şeklinde konuştu.


Sosyal Bilimler Lisesi’nin Akçakoca’ya kaldırılmasında milletvekilleri arasında yaşanan ayrılığa ilişkin Kaşıkoğlu, şunları söyledi:


Ete kemiğe bürünmemiş bazı söylemlerin basın üzerinden tartışmasının faydalı olmayacağını düşünüyorum. İki milletvekilinin arasında ayrılık olduğu gerçeklik kazanmış değil. Dışarıda konuşulanların burada tartışmak AK Parti’ye yakışmadı.

 

 

Haber;S.Kaşkır