Ak Parti İl Başkanlığının sabırsızlıkla beklediği İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinin düğümü 5 Nisan Pazartesi günü yapılacak olan 3.Dönem 1.Birleşiminde çözülecek. Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak meclis toplantısında İl genel meclisi üyeleri yeni dönemde koltukta görmek istedikleri isim için oylama yapacak. Bugüne dek kamuoyunda başkanlık için meclis üyelerinden Cahit Aydın ve Dursun Çakır ile mevcut başkan Şinasi Akbulut bir adım önde yer aldı. Üç isim dışında meclis üyesi Çiğdem Günal ve Selahattin Esen’in isimleri gündemde yer edindi. İki yıllık görev süresini dolduran İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut, geride kalan sürede özellikle Düzce’ye kazandırdığı ödeneklerle hafızalara kazındı. Başkan Akbulut’un bu anlamdaki başarılı çalışmaları başkanlık koltuğundaki 2.Dönem fırsatını artırdı. Başkan Akbulut’un yeniden göreve gelmemesi halinde ise koltuğa en yakın isimler olarak meclis üyeleri Cahit Aydın ile Dursun Çakır görüldü. Bu iki ismin dışında ise bir başka meclis üyesi Çiğdem Günal ile Selahattin Esen’in başkan olmaları pek de sürpriz sayılmayacak. Özellikle Günal için bir önceki dönem Ak Parti İl Başkanı olan Metin Kaşıkoğlu’nun kulis çalışmaları yürüttüğü süreç içerisinde konuşuldu. Tüm bu gelişmeler içinde başkanlık için yapılacak kritik oylama günü olan Pazartesi, kilit gün olarak beklenmeye başladı. Yeni dönem için başkanın kim olacağı konusunda en büyük sorumluluğu üzerinde taşıyan Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin dün akşam Öncü TV’de katıldığı ‘Manşet’ programında seçime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İl Genel Meclisi Başkanının kim olacağının belirlenmesi için istişare trafiğinde bulunduğunu programda açıklayan Başkan Keskin, başkanın kim olacağına yönelik olarak il genel meclisi üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe teşkilat başkanları ve milletvekilleriyle sadece kendisinin bildiği görüş alışverişinde bulunarak teşkilat temayülü uyguladığını söyledi. Keskin yaptığı bu açıklamayla süreç içerisinde Öncü TV Haber Merkezi’nin yaptığı haberleri de bizzat doğrulamış oldu.

“Demokratik istişarelerde bulundum”

Kamuoyunda ismi telaffuz edilen 5-6 arkadaşımız ile birlikte 18 il genel meclis üyesinin olduğunu söyleyen Keskin konu hakkında şunları söyledi: “Düzce’ye hizmet etmeye gayret gösteriyorlar. Bizim bir teşkilat temayülümüz var. Teşkilatlarımızda bir geleneğimiz var. Bu gelenek ve demokratik ortamda yapılan istişareler sonucunda il genel meclisi başkanımız belirlenecek. Teşkilatımızın ve genel merkezimizin bir geleneği vardır. 18 il genel meclisi üyesi, il yönetimi, ilçe teşkilat başkanları ile milletvekilleriyle görüş alışverişinde bulunarak istişare ettik.”

“Teşkilat seçim sonucunda reisini seçecek”

Teşkilat içerisinde fitne çıkmamasına gayret göstererek o yolda ilerlediğini ifade eden Keskin, teşkilatın Pazartesi günü yapılacak olan oylamada reisini belirleyeceğini şöyle anlattı: “Hepsini bir salona doldurup ‘Arkadaşlar siz kimi istiyorsunuz?’ diye bir soru sormadık.  İnsanlar birbirini kırmasın, diye uğraştık. Bunu da sadece benim bileceğim şekilde yaptık. Milletvekillerin fikirlerini de alarak bir kanaat oluşturduk. Bu olay, şahısların üzerinde duracağı bir olay değildir. Meselemiz kişiler üzerine değildir. Biz dava zihniyetiyle hizmetkar olma zihniyetiyle gayret gösteriyoruz. Bu görevi yapabilecek 18 il genel meclisi üyemiz var. Bir arkadaşımıza görev verildiğinde mesele bitmiştir. Gerisi teferruattır. Seçim sonucunda, teşkilat reisini seçmiştir ve o yolda devam edecektir.

“İl genel meclisi üyelerinden çıkan karar teşkilatın kararıdır”

Oylama Pazartesi günü il genel meclisi üyeleri tarafından yapılacaktır. Arkadaşlarımız kanaatini ortaya koyacaktır. Oluşan kanaat kamuoyuna deklare edilmeyecektir. Teşkilatlarımızda kişilerin kendileriyle alakalı tasarruf belirtmesi mümkün değildir. İl genel meclisi üyelerinden çıkan karar teşkilatın kararıdır. 

Haber:Y.SEVER