Düzce İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları ilk birleşiminde 8 gündem maddesi vardı. Açılış ve yoklamanın ardından Meclis, Akçakoca Melen Ağzı sahil mevkiinde bulunan ve il özel idaresine tahsis edilen parsellerin Polis Moral Eğitim Merkezi olarak kullanılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne verilmesinde her hangi bir sakınca olup olmadığı konusunu görüştü. Konu değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonlarına havale edildi.

Daha sonra İl Genel Meclis Üyesi Hasar Arslan İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının hazırladığı ortak raporu meclise sundu. Çevre Düzeni Plan tadilatına ilişkin raporda "İlgilisi tarafından talep edilen Düzce Merkez Esençam köyü Yukarıköy mevkii, 1491 numaralı parselin "Orman Alanı" lejantından "Tarım Arazileri" lejantına alınmasına ilişkin 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda tadilat yapılması teklifi ortak komisyon üyelerimizce oybirliği ile uygun görülmüştür." Ifadeleri yer aldı.

Son olarak Meclis Üyeleri İsmail Arslan ve Mehmet Zeki Şahin tarafından meclise verilen önerge okundu. Yığılca ek bütçesinden Hacılar, Karakaş, Dibektaş ve Redifler köyleri bağlantı köprüleri için ayrılan 20 bin lira ödeneğin 5 bin liralık kısmının Yedigöller yolu sıcak asfalt yapımında kullanılması talebi Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

Haber; R. BAL